Homeopati & Demokrati filmvisning

0
347

Filmen ”Homeopati & Demokrati” som presenteras av AlmaNova bejublades av en publik på 130 personer, inklusive den berömde homeopaten Vithoulkas. Den internationella premiären skedde på plats i Alonissos, Grekland den 7 september i år, på sätet för akedemin för klassisk homeopati.

Filmen kommer sedan visas även i Indien för en större publik. Den indiske ministern som intervjuas i filmen, kommer bli inbjuden till en visning av filmen senare i vinter.

Dokumentärfilmen kommer till Stockholm, Homeopatiakuten, den 17 oktober kl 19.00. Regissören och medverkande i filmen är närvarande. Fri entré. Anmälan görs på 070 – 97 09 889.

Filmbeskrivning:

Ska tillgång till homeopati vara en demokratisk rättighet? Det är en av de frågor som den här dokumentärfilmen söker svar på. Genom av att ge     en bild av hur situationen ser ut i fem olika länder, framkommer det tydligt vilka olika attityder till homeopati som dominerar i de olika länderna.

De svenska myndigheterna förtrycker homeopatin medan Indien har en egen homeopatiminister.

I Tyskland använder 70 % av befolkningen homeopati någon gång under året. Professor Matthes (som bjöds in till ett seminarium i Sveriges riksdag) berättar hur man på det integrativa sjukhuset Havelhohe har bland de tio bästa resultaten av alla Tysklands runt 2000 sjukhus.

I Italien finns ett statligt sjukhus som erbjuder homeopatiska behandlingar.

Och i Grekland finns världens främste homeopat, Vithoulkas, som lär ut denna läkekonst till tusentals världen runt.

Kommer homeopatin överleva? Och vad är egentligen homeopati? Filmen syftar till att svara på dessa frågor men även att ställa de viktiga frågor som rör valfrihet inom vården, FNs mänskliga rättigheter och demokrati.

 

För dem som inte har möjlighet att komma: beställ en DVD av filmen (200 kronor inklusive frakt) genom att kontakta AlmaNova 

En kortare version av filmen hamnar på AlmaNova.eu

DELA
Föregående artikelRetreaten för öppna sinnen
Nästa artikelSeniorerna jublar i Kanada!
Anna Böhlmark (född 1981) från Sollerön utanför Mora är journalist. Hon har en master i kommunikationsvetenskap och har bott 14 år i Italien. Anna talar flytande italienska, engelska och spanska och talar även kinesiska och franska. Anna har skrivit och fotat 7 år för tidningen 2000-Talets Vetenskap. Dessutom filmar och producerar hon dokumentärfilmer, nu senast filmen om kolloidalt silver som ligger på AlmaNova. Hon driver det egna medieföretaget Pelicana Pelicana.

LÄMNA ETT SVAR