Matlagning med hampa – Event!

0
1239

Välkomna till en föreläsning & Matlagningskurs om                           Hampans fördelar med David Appelgren

David Appelgren är hampabonden som är grundare av sidan Matfusket och Sveriges
första Quinoaodlande bonde. David är även ordförande i det Svenska Hampaförbundet.

Var? På kursgården Sund i Askersund, 4 km från Askersund (söder om Örebro)

Tid? Matlagningskurs Lördag 19 september kl 11-15                                                 Föreläsning Söndag 20 september 11.00 – 14.00

Kontakt: Marjo på Kursgården Sund i Askersund marjosvensson@telia.com

OBS: begränsat antal platser så först i kvarn-regeln gäller.

Kursgården Sund i Askersund ligger i ett naturskönt och fridfullt område 4 km från vackra Askersund

Föreläsningskväll
Missa inte temadagen den 20:e om att odla hampa i liten eller större skala. Då inspireras du av mer djupgående och grundläggande hampakunskap och om hur man odlar hampa.
Du får ta del av hampans historia, medicinska effekter, den nya lagstiftningen med mera. Hampans fibrer kan förutom till mat, dryck och kosttillskott användas vid husbygge och för att göra ekologiska, miljövänliga kläder samt ekologiskt papper etc.                                  Kostnad för föreläsning: 150 kr.

Hampamat – Matlagningskurs
Denna dag handlar om mathantverk av hampa som han själv odlar.
I denna workshop lär du dig att skapa mathantverk av hampa, så som hampasmör och hampamjölk, hampapesto och hampate Bhang (den heliga indiska drycken). Ni lagar även hampabiffar till lunch och avnjuter måltiden gemensamt. Hampabiffar med soltorkade tomater är både en välsmakande och nyttig matkreation!
David är en föreläsare, kursledare, ekojordbrukare mm som tänjer på gränser och tänker utanför ramarna. Han odlar och skapar mathantverk för både kropp och själ och han är bland de få i Sverige som odlar den nu igen lagliga hampan, varav han skapar både mat och dryck.
Fröna i växten har alla de aminosyror och optimalt av de mängder av omega 3, 6 och 9 som vår kropp behöver. Fram tills för hundra år sedan var väldigt många mediciner på apoteken baserade på hampa. Kostnad för matlagningskursen: 450 kr.

OM DAVID
Föreläsaren David Appelgren flyttade från storstaden till lugnet på landet för sin passion för hälsa, naturen och en ekologisk livsstil. Nu driver han Ombergs ekogård med gårdsbutik vid foten av Omberg vid Vättern i Östergötland. Förutom hampa har den första svenska quinoan skördats på gården. Dessutom har David grundat den populära bloggen Matfusket. Detta för att uppmuntra till mat med hälsosamt innehåll.

En artikel om David Appelgren finns att läsa i tidskriften AlmaNova:

DELA
Föregående artikelWake Up Conference – online event
Nästa artikelWake Up Globe i Örebro
Anna Böhlmark (född 1981) från Sollerön utanför Mora är journalist. Hon har en master i kommunikationsvetenskap och har bott 14 år i Italien. Anna talar flytande italienska, engelska och spanska och talar även kinesiska och franska. Anna har skrivit och fotat 7 år för tidningen 2000-Talets Vetenskap. Dessutom filmar och producerar hon dokumentärfilmer, nu senast filmen om kolloidalt silver som ligger på AlmaNova. Hon driver det egna medieföretaget Pelicana Pelicana.

LÄMNA ETT SVAR