Molius om amalgamsjuka

1
5380

 

Margaretha Molius – tandsköterskan som ägnat sitt liv åt de amalgamsjuka

Vi träffar Margaretha i hennes hem i byn Västbjörke någon mil öster om Trollhättan. Det var förresten just här som den stora Vitteneskatten upptäcktes för bara några år sedan. Ett av Sveriges förnämsta fynd av tungmetallen guld. Men det var en annan tungmetall, kvicksilver, som skulle bli föremål för Margarethas kamp både för sin egen hälsa och för andras.

Tidigare hade vi bara mött Margaretha Molius via hennes spalter i Tandvårds-skadeförbundets tidning Tf-bladet. Där framträdde hon som en kvinna som verkligen vågade säga ifrån – som inte skydde ämbetsmännen på främst Socialstyrelsen.

läs hela artikeln om Molius genom att prenumerera på AlmaNova här

DELA
Föregående artikelJulgåva från AlmaNova!
Nästa artikelGlenn Taylors hållbara lösning för goda bakterier
Anna Böhlmark (född 1981) från Sollerön utanför Mora är journalist. Hon har en master i kommunikationsvetenskap och har bott 14 år i Italien. Anna talar flytande italienska, engelska och spanska och talar även kinesiska och franska. Anna har skrivit och fotat 7 år för tidningen 2000-Talets Vetenskap. Dessutom filmar och producerar hon dokumentärfilmer, nu senast filmen om kolloidalt silver som ligger på AlmaNova. Hon driver det egna medieföretaget Pelicana Pelicana.

1 KOMMENTAR

LÄMNA ETT SVAR