Nr 3-2021 har TEMA på fasta och kost

Living Food –

Living Foods kursgård i Värmland drivs av Birgitta Bengtsson, en eldsjäl för helhetshälsa. Efter en självupplevd cancersjukdom förstod Birgitta att hon gjort något fel och sadlade då om helt. I artikeln får vi följa hennes resa till fullkomlig hälsa.

Fasta – en ny livsfilosofi

ETT FRANSKT EXEMPEL

Vi besökte det franska retreatcentrat Pensée Sauvage där man tagit det här med att detoxa steget längre. Målet är att  komma i full kontakt med naturen.

Fri från kräft-

CANCERFRI MED HJÄLP AV FASTA

Den norska filmproducenten Terje Toftenes beskriver i sin bok “Fri från kräft” hur han med hjälp av fasta lyckades bli kvitt från de cancerbölder som läkarna sa var obotliga. AlmaNova har recenserat boken.

Hampaskandalen –

KÄRLEKEN ÖVERVANN RÄDSLAN

när polisen gjorde razzia på Michael Hennells hampaodling på Öland. Denna var bara en i raden av tillslag som skett i Sverige sedan 2001.

Levande föda –

Att fasta eller leva på bara grönt har i alla tider använts för att nå en högre
andlighet. En inblick i Levande födas livsstil får man på kursgården Levande föda i Skeppsgården. AlmaNova var där.

Mjölkprodukter –

ETT ONATURLIGT VAL

Vetenskapliga studier visar numera att mjölkprodukter ligger bakom en rad sjukdomar. Med hjälp av ekologiska odlaren Gert Winkler får vi en djupare förståelse för hur matindustrin framkallar en onaturlig mjölkprodukt.

Från Robinson

TILL KÄNSLOCOACH

För många TV-tittare är Kristove Sanchez Rueda den färgstarka killen som kom till finalveckan i Robinson. För AlmaNova berättar han hur han idag hjälper människor med att bearbeta sina känslor.

Urinsyror –

ETT GISSEL SOM DRABBAR MÅNGA

Urinsyra är en slaggprodukt som bildas vid energiproduktionen. Om den inte utsöndras ansamlas urinsyran i kroppens bindväv där den bildar kristaller som orsakar ledproblem, exempelvis artros.  AlmaNovas utsände fick bukt på det med hjälp av ayurvedan.

Fri från anklagelserna

Akupunktören Yiping Thelander levde under 2,5 års tid med en blöt filt över sig då hon anklagades för “Vållande till annans död”. Genom hennes patient Thomas, som bevittnade händelsen som föranledde anklagelserna, nystas  historien om vad som hände upp.

Vägen till fullkomlig hälsa

Efter ett helt liv med antibiotikakurer ställde Alexandra om sin livsstil till en naturlig kost. Med hjälp av de många lärdomar hon fått längs livets livsväg lever hon idag helt symtomfri och med en nyfunnen medvetenhet.

In memoriam

VÅR TIDS HELIGA BIRGITTA

Dianah Bäckström är ett levande bevis för att Birgittas mer än 50 åriga gedigna erfarenhet inom naturmedicin överbevisat läkarnas kunskaper. Idag finns hon inte längre kvar bland hos men hennes livsverk lever kvar.