I samband med legaliseringen av cannabis i Kanada, som genomfördes den 20 juni i år, var AlmaNova på plats och träffade flera personer som kunde vittna om plantans goda medicinska effekter.

Cheryl Prince, sjuksköterska/nutritionist
– Jag utvecklade epilepsi för åtta år sedan. Under hela den tiden har jag testat tre olika kemiska läkemedel, utan att bli hjälpt. Av det första läkemedlet
fick jag problem med levern, av det andra fick jag skakningar och av det tredje mådde jag
väldigt illa. När jag till slut testade medicinsk cannabis fungerade det verkligen!

Andrea Kalack, butiksbiträde
– Jag går på antidepressiva medel då jag lider av depression och ångest. Jag har både maniska och depressiva stunder. Jag har fått marijuana utskrivet på recept av en läkare för att reglera dessa stunder mellan hög och låg och lätta på biverkningarna från de anti-depressiva medlen.

Gregory Cahoon, sjukpensionär
– För nio år sedan, när jag var 19 år bröt jag nacken och blev lam från midjan neråt.
Jag låg sex månader på sjukhus och fick en enorm lång lista med kemiska piller
utskrivna för mina smärtor. Men en dag slängde jag bara ut alla piller. Då upptäckte jag att jag egentligen inte behövde de där pillren. Cannabis är väldigt effektivt och har en avslappnande inverkan på mig.

– Det är ingen tillfällighet att de cannabinoider som finns i cannabis passar exakt i vår kropps receptorer. Det är inget mirakel. Naturen skapade det. Vi kommer också från naturen! Det finns inget tvivel hos mig. Att ta kemiska piller – inte naturligt! Att ta plantor såsom cannabis? Ja, det är naturligt!

Utdrag ur artikeln om medicinsk cannabis i AlmaNova nr 3-2018. För att läsa hela artikeln med 6 olika personer som vittnar om cannabis effekter: