”Den här historien börjar under 2017 då jag fick upp ögonen för vad som höll på att ske i Sverige med naturprodukten CBD-olja.

Två år senare har Sverige narkotikaklassat en produkt som innehåller mindre än 0,2 % av det rusningsgivande ämnet THC. Under tiden har man i 22 andra europeiska länder  legaliserat medicinsk cannabis som innehåller högre halter av THC.

Jag var nyfiken att ta reda på hur andra länder ser på cannabisplantans medicinska egenskaper. Längs min väg träffade jag modiga människor som spelat en betydande roll i sina hemländer. Det här är min bild av medicinsk cannabis”.

Anna Böhlmark, chefredaktör på AlmaNova & dokumentärfilmare

Gillade du filmen? Talade budskapet till ditt hjärta? Dela gärna filmen!

Vill du veta mer om cbd, hampa och medicinsk cannabis? Bli prenumerant på AlmaNova som har återkommande artiklar på temat.