Filmen om medicinsk cannabis

5
9556

”Den här historien börjar under 2017 då jag fick upp ögonen för vad som höll på att ske i Sverige med naturprodukten CBD-olja.

Två år senare har Sverige narkotikaklassat en produkt som innehåller mindre än 0,2 % av det rusningsgivande ämnet THC. Under tiden har man i 22 andra europeiska länder  legaliserat medicinsk cannabis som innehåller högre halter av THC.

Jag var nyfiken att ta reda på hur andra länder ser på cannabisplantans medicinska egenskaper. Längs min väg träffade jag modiga människor som spelat en betydande roll i sina hemländer. Det här är min bild av medicinsk cannabis”.

Anna Böhlmark, chefredaktör på AlmaNova & dokumentärfilmare

 

Gillade du filmen? Talade budskapet till ditt hjärta? Dela gärna filmen!

Vill du veta mer om cbd, hampa och medicinsk cannabis? Bli prenumerant på AlmaNova som har återkommande artiklar på temat.

5 KOMMENTARER

 1. Hej Anna, fantastisk, film, blir man inte berörd, då har man ett hjärta av sten, eller jobbar för RNS eller liknande organisationer! Men där blev två fel! Sativex, är inte en kemisk produkt! Den består av lika delar THC och CBD, som lösts med alcohol. Sedan har vi det med pillerpass, Sverige godkänner inte detta, för organiskt material, med andra ord förbjudet att ta in. Har jag inte fel för mig ligger detta hos EU? Samma sak, med oljor med THC, som svensk medborgare, får du ta in för 5 dagars förbrukning, de som inte är svenskar, men har recept gäller 30 dagars förbrukning. Har under ca. sex år plöjt forskning, följt svårt sjuka som använder cannabis. Men när jag sökt pengar för en bok, nja, drogliberal, knark vänlig och så vidare. Tror vi diskuterade detta i en tråd på FB? Men igen, en fantastisk film!
  Hälsar Lars Liliedahl
  LLFOTO

  • Hej Lars, tack snälla för din fina feedback! Vi ska gå igenom de förslag till ändringar du har! Pillerpassen kan vi dock konstatera att de är giltiga för inresor i Sverige eftersom vi fått bekräftat från flera svenska patienter som använt dem. Mvh /Red

  • Hej Jonas,

   Du blandar ihop hasch med medicinsk cannabis och hampa.
   Medicinsk cannabis ges i väldigt begränsade doser. Hasch har ett extremt högt innehåll av THC.
   Om en planta ska användas som drog eller medicin beror ju både på hur den är framställd samt vilken dosering man använder sig av. Det blir missbruk först när doseringen överskrider en viss mängd.
   Liknelsen finns med heroin/morfin som också framställs av en planta. Men är det en drog eller medicin?

LÄMNA ETT SVAR