Trailer – Dokumentär om medicinsk cannabis

3
1583

”Den här historien börjar under 2017 då jag fick upp ögonen för vad som höll på att ske i Sverige med naturprodukten CBD-olja.

Två år senare har Sverige narkotikaklassat en produkt som innehåller mindre än 0,2 % av det rusningsgivande ämnet THC. Under tiden har man i 22 andra europeiska länder  legaliserat medicinsk cannabis som innehåller högre halter av THC.

Jag var nyfiken att ta reda på hur andra länder ser på cannabisplantans medicinska egenskaper. Längs min väg träffade jag modiga människor som spelat en betydande roll i sina hemländer. Det här är min bild av medicinsk cannabis”.

Anna Böhlmark, chefredaktör på AlmaNova & dokumentärfilmare

För artiklar om medicinsk cannabis, cbd, hampa skaffa tidskriften AlmaNova:

Se hela filmen här

DELA
Föregående artikelStrålning/5G
Nästa artikelFilm om kvantfysik
Anna Böhlmark (född 1981) från Sollerön utanför Mora är journalist. Hon har en master i kommunikationsvetenskap från Florens Universitet och har bott 14 år i Italien. Anna talar flytande italienska, engelska och spanska och talar även kinesiska och franska. Anna har arbetat 15 år som utlandskorrespondent. Dessutom filmar och producerar hon dokumentärfilmer, nu senast filmen om kolloidalt silver som ligger på AlmaNova.

3 KOMMENTARER

 1. Hej,
  Jag tycker att man bör vara lika tveksam mot hasch som man är mot vaccinationer.
  Jag tycker inte man skall använda en term som ”Holy Holk”. Döp om; det ger fel associationer.
  Vem vet vad det är i haschet som kan ge psykotiska symptom och kvarstående schizofreni? Måste det vara samma ämnen som ger haschruset?
  För över 50 år sen rökte en kompis en häftig ”braja”. Han har sen vårdats på olika psykiatriska institutioner. Vi har haft kontakt sen dess, de psykotiska symptomen är permanenta.
  En annan vårdades på psyket på Karolinska i slutet av 60-talet. Han har kvarstående problem i form av flashbacks och klaustrofobi. Många som rökte på gick senare med i religiösa grupper som exvis den pedofila ”familjen” och ”Divine Light Mission”
  Jonas Bernholm (Läkarexamen 1978)

 2. Vad pinsam du är Jonas Bernholm!!
  Jag har träffat tusentals rökare och rökt kontinuerligt i 25 åroch ej sett något av vad ni sk experter ser!
  Hashpsykos finns bara i Sverige och har nog väldigt lite att göra med thc då det även finns i bröstmjölk.
  Du är en simpel lobbyist för läkemedelsföretag!!
  SHAME ON YOU!

 3. Tack för genmäle,
  Jag har träffat massor med förvirrade och intelligens-handikappade haschrökare åren 1968 (San Fransisco; året efter Summer Of Love), 1970 (ockupationen av allaktivitetshuset Gamla Bro), 1971 (Gärdesfesten och Köpenhamn, Amsterdam & London). 1972-74; Under arbete på Bagarmossens Ungdomsgård, 1978 (San Francisco: hotell för Vietnamveteraner) etc.
  Vill du träffa en person som fick en haschpsykos 1971 och därefter vårdats som schizofren med elchocker, medicinering och psyk-boende (utan ärftlighet för psyk sjukdom). En konstnärskarriär avbröts (musik, måleri) – Kontakta jonasbernholm@yahoo.com

LÄMNA ETT SVAR