Innehåll i nr 3-2020:

En upptäcksfärd i dolda   rum

En läkningsprocess som startade vid Ganges, Indien och slutade vid Indalsälvens strand.

Stinas Livsval – kiropraktiken                                                                           

Att simma mot strömmen – och välja ett yrke som inte är det mest väletablerade – är vanligt bland komplementärmedicinska utövare. När AlmaNova träffar kiropraktorn Stina Hedberg får vi en djupare förståelse varför.
Detta är en historia om generationer, om hjärta och DNA.

Integrering av Yoga i hälsovården

Artikeln ska ge en beskrivning av MediYoga såsom varande
den i särklass bäst belagda och mest använda yogaformen
inom svensk sjukvård och undersöker hur den tillämpas.

Samya och Jai

Under rådande coronakris och andlig törst finns det ett par som vågar satsa på kärlek, gemenskap och medvetandeutveckling. Något som blir ännu viktigare nu än någonsin.

Från Ego till uppvaknande 

Katarina Mannheimer är universitetslektorn som tidigt började ställa sig de grundläggande existentiella frågorna: Vad är det som gör att vi människor går sönder? Hur kan vi reparera oss själva igen?
När hon själv sprang in i väggen fick hon göra en lång resa för att finna svar på dessa frågor, något hon idag förmedlar via sina föreläsningar. AlmaNova mötte denna färgstarka svenska i Brasilien.

Bokrecension: Spartacus                                                                                 

  I denna bok som ännu ligger på förlagsskrivbordet har de båda författarna Loke Hagberg och Mikael Nordfors verkligen lyckats med två huvudpunkter. De har sått det finaste fröet efter Coronaåret 2020: Att återupprätta en demokrati, som de kallar för Demosokrat och dessutom har de gjort en historiebeskrivning av
de senaste 10 000 åren på vår planet: en historia som till största delen gått ut på hur en liten elit på olika sätt försökt förvandla de flesta av världsmedborgarna till
slavar.

Balans – en sköldkörtelresa 

När Karin Björkegren Jones upptäckte att den svenska sjukvården bara erbjöd ett alternativ för hennes sköldkörtelproblem sökte hon sig till alternativen. I boken ”Balans” får man följa hennes egen sköldkörtelresa.

Änget är Åkers Moder

Under coronakrisen har ohållbara system synats i sömmarna mer än någonsin. AlmaNova besökte två ekologiska gårdar för att lyfta fram vikten av hållbara jordbruk.