Laserterapeut i fängelse – räddade liv

32
22835

Susanne Johansson har sedan 80-talet behandlat tusentals patienter med mycket goda resultat. Alltifrån cancer, ryggmärgsskadade till kroniskt trötthetssyndrom. Kändisar vallfärdade till hennes klinik på Söder i Stockholm. En av dem var folkkäre skådespelaren Carl Gustav Lindstedt, vars Ischias hon lyckades hålla i schack med sin egen laserbehandling, CET (Cell Energy Treatment).

Trots att många av hennes patienter vittnar om hur hon räddat deras liv, dömdes Susanne till 2,5 års fängelse. Hur är det möjligt att någon som hjälper svårt sjuka tillbaka till ett friskt liv ska bli så hårt straffad?

Läs hela artikeln om Susanne Johansson i AlmaNova genom att bli prenumerant:

DELA
Föregående artikelForskar på homeopati
Nästa artikelExperterna om cbd-domen
Anna Böhlmark (född 1981) från Sollerön utanför Mora är journalist. Hon har en master i kommunikationsvetenskap och har bott 14 år i Italien. Anna talar flytande italienska, engelska och spanska och talar även kinesiska och franska. Anna har skrivit och fotat 7 år för tidningen 2000-Talets Vetenskap. Dessutom filmar och producerar hon dokumentärfilmer, nu senast filmen om kolloidalt silver som ligger på AlmaNova. Hon driver det egna medieföretaget Pelicana Pelicana.

32 KOMMENTARER

 1. I artikeln står det frågande hur hon kan straffas så hårt..🤔
  På vilka grunder straffas hon över huvudtaget..? 🤔

 2. jag vet, av erfarenhet, att Susanne inte är skicklig. Jag vet också att hon är rå och hotar sina patienter. Tror att laserbehandling kan vara bra i goda händer men Susanne är inte snäll.

  • Hej Liselott, om du tittar på videon om Susanne kan du se att det är många av hennes patienter som verkar vara mer än nöjda med hennes behandlingar. Alla kan inte tycka om dem. Och som med alla behandlingar är det individuellt – om de fungerar eller inte.

  • Har svårt att tro att man kan behandla folk sedan 80 talet om man inte är skicklig, är rå, hotar och är inte snäll mot sina patienter. Självklart ska hon sitta inne för dessa grova brott…..smile
   Tror att Liselott är ironisk, precis som jag….

 3. Susanne Johansson
  Om hon har sagt till en cancersjuk patient att hon kan behandlar de och inte är kvalificerade läkare och ändå försöker, är det ett brott mot sjukvårdslagen.
  Att ta betalt 3 miljoner innan eller i början av behandling är ett mycket tvivelaktig sätt att går till väga.
  Det hela verker dumt gjort av henne, om hela historien i tidningarna stämmer med verkligheten, även om hon har hjälpt så många andra.
  Var försiktig med att drar Alma Nova i pressen för “att försvara en brottsling”. Då blir hela alternativ medicin beskylld !! eller sett otrovärdig !
  mvh
  Nigel Wells

  • Hej Nigel, i nästa nummer av AlmaNovas papperstidning fördjupar vi oss i dessa tankebanor. Vi drar paraleller med den svenska läkaren Erik Enby som även han behandlar människors immunförsvar och då kan konsekvensen av behandlingen bli att cancern försvinner. Alla svenska terapeuter vet att man inte får behandla cancern, men däremot kan man stärka immunförsvaret.
   När någon sitter på ett patent som är värt många miljoner kan man bli utsatt för fällor. Andra uppfinnare har på liknande sätt som Susanne blivit utsatt för sådana. Vi uppmanar dig att läsa nummer 3-2019 och begrunda våra ord väl innan du drar dina slutsatser.

 4. Hej! Hört mig för om henne runt GBG’s Naturmedicinare. Enl dom sitter hon ej inne för kvacksalveri utan för bedrägeri då 2.8 miljoner fr cancerdrabbad familj skulle använts till forskning karolinska istället för sommarstuga till henne. En del av finanser till denna stuga kom även från den fond hon startat. Hon borde betalat tillbaka dessa pengar när hon inte kom överens med karolinska. Så verkar vara dumma val hon gjort snarare än att hon varit ett hot om något. Synd varnar vara en bra metod.

  • Den 2 september skulle Riksåklagaren ge svar på om resningsansökan i fallet Susanne Johansson skulle tas på allvar. Nu har RÅ förlängt sin betänketid till den 17 september. Detta tyder ju på att frågan är glödhet och att man inte vet på vilken sida man ska befinna sig. Ska man bejaka den Rockefellerska modellen där behandling med e-m, dvs laser är uteslutet eller ska man se till att patienten ges den bästa tillgängliga vården, dvs att Susanne Johansson ges rättvisa och släpps fri?
   Vår egen intervju med Susanne Johansson och de bilagor som finns i resningsansökan, tillsammans med våra kompletterande eftersökningar ger vid handen att man från högsta ort gillrade en fälla för Susanne Johansson. För att kunna utföra det infiltrerades den norska givarorganisationen. Tyvärr är det många bland debattörerna ovan som helt bortser från detta och sätter sin tilltro till Tingsrätt och Hovrätt i ett korrumperat svenskt rättsväsende.
   Alltså finns det tid att ytterligare agera för att förhindra ett justitiemord. Jag efterlyser speciellt de professorer på Karolinska som följt Susannes behandlingsframgångar. Nu behövs era röster i debatten.
   Tre modiga professorer från Stockholm har dock ställt sig på Susannes sida. Läs mer om dem här: http://www.anthropcene.live
   Ingemar Ljungqvist, redaktör

  • Jag har lyssnat på podden och där får man veta hur allt har gått till. Varför betalar hon inte tillbaka pengarna till den norska familjen. Gör om gör rätt!

 5. Den 2 september skulle Riksåklagaren ge svar på om resningsansökan i fallet Susanne Johansson skulle tas på allvar. Nu har RÅ förlängt sin betänketid till den 17 september. Detta tyder ju på att frågan är glödhet och att man inte vet på vilken sida man ska befinna sig. Ska man bejaka den Rockefellerska modellen där behandling med e-m, dvs laser är uteslutet eller ska man se till att patienten ges den bästa tillgängliga vården, dvs att Susanne Johansson ges rättvisa och släpps fri?
  Vår egen intervju med Susanne Johansson och de bilagor som finns i resningsansökan, tillsammans med våra kompletterande eftersökningar ger vid handen att man från högsta ort gillrade en fälla för Susanne Johansson. För att kunna utföra det infiltrerades den norska givarorganisationen. Tyvärr är det många bland debattörerna ovan som helt bortser från detta och sätter sin tilltro till Tingsrätt och Hovrätt i ett korrumperat svenskt rättsväsende.
  Alltså finns det tid att ytterligare agera för att förhindra ett justitiemord. Jag efterlyser speciellt de professorer på Karolinska som följt Susannes behandlingsframgångar. Nu behövs era röster i debatten.
  Tre modiga professorer från Stockholm har dock ställt sig på Susannes sida. Läs mer om dem här: http://www.anthropcene.live
  Ingemar Ljungqvist, redaktör

 6. Har fått kännedom av den här artikeln nu, Har följt Susanne Johansson i många år. Det finns inga klagomål på CET behandlingen och har heller aldrig funnits. I rättssalen omvittnades även från Karolinska att hennes behandling var intressant och borde forskas på. Det förtal som denna kvinna har utsatts för samt lögner ifrån en Norsk familj har hon aldrig i Svensk media fått uttala sig om och då kan man undra om sådana lögner om en stor uppfinnare och en behandling som gör en stor skillnad för människor inte skall försvaras
  Ser fram emot att denna kvinna får resning r
  Inte ens Johan Munk tidigare ordförande i högsta domstolen blir hört i rättsväsendet när han kräver en rättvis rättegång så
  Måste man undra vilka skall man då
  Lite på om inte han är betrodd och stipendiet som författades av advokat och specialist på i materiella rättigheter och revisorer om inte en sån samling av kunskap vet innebörden av ett skriftligt avtal när det sägs i domen att det skrev dem av skattemässiga skäl och det borde Susanne Johansson förstått vem är då skurken? INTE är det Susanne

 7. Så vitt jag vet har Susanne Johanssons arbete aldrig ifrågasatts under 40 år,tvärtom. Hur kan man döma en person till fängelse i 2,5år mot all skriftlig bevisning.Den norska familjens trovärdighet borde verkligen granskas

 8. Att läkemedelsindustrin är mäktig och stjäl eller stoppar läkemedel ( med vilka medel som helst) som hotar deras intressen är ett känt faktum! Att rättsväsendet ställer upp på detta är skrämmande!! Att Susanne blivit utsatt för justitiemord är helt klart!!!

 9. Helt otroligt att ett okunnigt rättssystem berövar människor att bli friska/bättre i sin sjukdom! Att dessutom frihetsberöva en kvinna som gjort så mycket nytta där vården misslyckats är obegripligt! En rättsskandal!
  Hur ska andra våga komma med alternativ som fungerar? Detta gör att kunskapen inte utvecklas vidare.

 10. Jag önskar att Susanne blir rentvådd, hon förtjänar inget annat. Hon är en fantastisk människa och har så mycket kunskap och blir tyvärr “targeted” pga att hon uttalar sig om saker som människor med mycket makt inte vill höra ifrån någon annan än sig själva. Immunförsvar är en het potatis tydigen och girighet och dum stolthet styr vem som får kunna saker och också yttra det. Jag tänker på alla patienter som tillfrisknat ifrån olika sjukdomar med hjälp av CET. Det är helt fantastiskt att det finns människor som Susanne som står upp för människors rätt till att 100% ta ansvar för och kontroll över sin egen hälsa.

 11. Många patienter söker sig till Susanne Johansson då vården inte har mer att erbjuda. Hon hjälper människor som redan är oerhört sjuka. Aldrig någonsin påstår hon sig bota någon men väl boosta deras immunförsvar med sin CET- terapimetod.
  Min bror blev 2015 diagnostiserad med bukspottkörtelcancer på Huddinge sjukhus. Han förmodades leva 3 veckor till 3 månader och avböjde cytostatika.
  Han hörde om Susanne och påbörjade behandling med CET. Under de 10 månader som han behandlades av Susanne mötes han med värme och humor. När han var för trött att åka till hennes mottagning så åkte Susanne till honom.
  Jag önskar att fler kan få möjlighet att behandlas med CET och av Susanne Johansson då hennes patenterade metod är helt utan biverkningar.
  Det är en stor skandal att inga svenska dagstidningar har låtit henne komma till tals.
  Hur behandlar vi våra nutida uppfinnare?

 12. Jag blir mycket besviken när jag ser att inte Susann Johansson, får en möjlighet att besvara den Norska familj som har utmålat henne på ett sådant orättfärdigt sätt.
  Hon har räddat många liv, jobbat 30 år +
  på sin unika metod. Hon bör få tala om och bemöta denna familj, så att det inte blir en ensidig historia från deras sida.
  Rättvisan måste segra, Susann behövs i vårt samhälle, så hon får möjligheter fortsätta hjälpa behövande människor.
  Sätta en sådan person i fängelse, är ett
  Rent ut talat, kriminellt förfarande. Dom som behöver Susann, vad har hänt under den tid hon varit borta för dessa personer?DERAS
  enda tröst och behandling, har tagits bort
  under hennes frihetsberövande.
  JAG VILL SE UPPRÄTTELSE FÖR S. J.
  Vänligen Tommy Hillborg.

 13. Jag bevittnade hovrättsförhandlingarna tillsammans med ett tjugotal åhörare. Varefter rättegången fortskred blev vi mer och mer övertygande om att Susanne Johansson skulle få en friande dom. Det fanns inga bevis för något annat.
  Susanne hade fått en donation som hon använde för att införskaffa lokal för sin verksamhet. Är detta brottsligt?

 14. Vi blev alla chockade över att Susanne Johansson blev dömd. Dessutom blev domen 2,5 år!!!
  Jag instämmer med en tidigare kommentar:
  ”Hur behandlar vi våra nutida uppfinnare”
  Mänskligt?

 15. Utan Susannes behandling skulle min son aldrig kommit så långt i sin rörlighet som han är idag. Marcus Lilliebjörn bröt nacken, tappade all rörligheten i hela kroppen inkl. andning och blåsa. Försäkringsbolaget betalade drygt hundra behandlingar med CET. Idag går han, andas och katetern är ett minne blott. Ingen i Sverige har varit så illa skadad och fått tillbaka så många funktioner som han, tack vare CET. Se gärna hans youtube klipp, ”Marcus efter fyra månader ”, det är en hyllning till Susanne.

 16. Susanne Johansson har tagit fram en metod som har visa sig kunna och har potential att hjälpa svårt sjuka människor, där gängse vård inte har mer att ge. Många nytänkare möts av motstånd, men det är ofattbart att metoden som ligger helt i linje med aktuell forskning avseende immunsystemet och behandling via ljus, inte får en rättvis utvärdering.

LÄMNA ETT SVAR