Sveriges radio rapporterade den sista februari att man i Danmark höll en manifestation för att stå upp för de mänskliga fri- och rättigheter man under coronarestriktionerna fråntagits. Marschen, som enligt SR bestod av 1000 personer och som hölls i Köpenhamn, bestod i själva verket av runt 3000 personer (rapporterat från en nära vän till AlmaNovas redaktion som deltog på plats).

En liknande manifestation kommer hållas i Stockholm den 6 mars. Initiativtagare är Filip Sjöström. Här följer en intervju som AlmaNova gjort (skriven av Ingemar Ljungqvist) med den unge inspiratören som vill kämpa för våra fri- och rättigheter.

Filip Sjöström – En svensk Tage Danielsson?                                                               När Frihet Sverige har möte så har man med sig via Skypelänkar både Mikael Nordfors nere i Tanzania och Sanna Ehdin i Australien.  Båda dessa är helt på det klara med att alla rädslor som skapats runt Coronan bara är maktmedel för eliten att genomföra sina “Great Reset” – planer.  Sanna Ehdin till och med föreslår att det saknas en Tage Danielsson idag som kunde formulera tänkvärda saker som punkterade den jättestora ballongen av lögner som en nästintill samlad elit blåst upp.

Tusenmannamarschen 6:e mars                                                                                    Den som lyssnar är Filip Sjöström som nästintill ensam tagit på sig ansvaret  att anordna den stora Tusenmannamarschen lördagen den 6:e mars. Då vill han att alla frihetslängtande svenskar (eller åtminstone stockholmare ) ger sig upp till Medborgarplatsen, för att sedan passera Slussen och Slottet för att ta sig fram till en halvhemlig mötesplats, nere i centrum. Detta för att manifestera sina krav på Frihet och Sanning.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Filip Sjöström                                                                                                              Men vem är då Filip?  Jo han har iallafall några saker gemensamt med Tage Danielsson. En brinnande röd kalufs, en musikalisk ådra, Filip både sjunger och spelar lite bättre  än Tage Danielsson och visst har Filip lite humor också. Men viktigast av allt är att de båda är förkämpar för Sanningen och Friheten. De vill sticka hål på myterna.

Viktiga förebilder                                                                                                       Filip Sjöström har ända sedan barnsben sett upp till vissa idoler. Då, som liten, hade han bland annat fascinerats av ledarna Julius Caesar och Djingis Khan. Dessa har allteftersom  förvandlats till andra mindre krigiska idoler. För han hade tidigt ett motto: Han ville förändra världen. Ett motto som efterhand utvecklats. Han vill förbättra världen. Själv överraskade han också panelen i Idols TV-4 program. 2017 hade han klarat sig igenom de första gallringarna och då frågade man honom varför han överhuvudtaget ställde upp. Filip svarade då att han ville skaffa sig en plattform varifrån han kunde  förbättra världen.  Och nu i vuxen ålder . Då när Idol sändes hade han hunnit bli 27 år. Han klarade också uppgiften sådär och gick vidare innan utslagninsmekanismen stoppade honom. Samtidigt hade också Filips egna idoler bytts ut. Nu studerade han hellre andra mer närliggande historiska gestalter som Nelson Mandela och Mahatma Gandhi. Från Gandhi har han lånat med sig de visa orden “Bär i dig själv den förändring, du vill se i världen”.

Traktor och Motocross                                                                                                Filip är uppvuxen upp på ett lantbruk utanför stockholmsförorten Åkersberga. Där blev det att köra traktor och hjälpa till med både jordberedning och skörd. Filip har också skolats inom idrotten. Då som motocrossförare. Där gäller det att ha en vinnarskalle. Och i  samhällsförändringen som han vill se siktar han också högt. Han skulle gärna se sig själv som en ersättare av Löfven. Men parallellt med den utvecklingen har han också funnit ett starkt stöd i att han funnit en Jesus. Som skribent blir man alltid fascinerad av de människor som är förebilder hur de har en inneboende  styrka många gånger baserad på att de funnit en inre harmoni i en religion. Omvänt så är de människor som baserat sitt liv på en konsumtionsspiral som livets högsta mål, mycket mer utsatta för den rädslokakafoni som nu ett helt etablissemang fyller oss med.

MANIFESTATION för FRIHET och SANNING                                                            Fast nu står Tusenmannamarschen på dagordningen. Filip Sjöström är noga med att påpeka att det är allra främst en MANIFESTATION för FRIHET och SANNING. Det är i mindre grad en demonstration mot den nedmontering som skett och sker när det gäller det mesta ,  inte minst de grundlagsfästa demokratiska rättigheterna.

På det möte där vi möter Filip diskuteras villkoren för Marschen. Det blir massvis med konkreta råd för hur man ska kunna genomföra den på bästa sätt. Filip själv har redan tagit kontakt med dialogpolisen . för att få dem med på noterna, det vill säga att man uppnår en fredlig marsch genom staden utan våldsamma inslag från vare sig infiltratörer eller utomstående. Allra helst hade man faktiskt velat ha de goda poliserna att marschera sida vid sida med de människor som manifesterar sitt stöd för grundlagen. Det är ju polisens främsta uppgift att vara lagens väktare. Nu när Sverige med pandemilagen infört ett undantagstillstånd så är det ju faktiskt ett brott mot grundlagen. Men den polis som dyker upp på Medborgarplatsen har knappast meddelats dessa direktiv, utan har förmodligen fått som uppgift att snarast avstyra hela evenemanget.

Expertråden till Filip är många                                                                                 Råden till Filip blir därför många, alltifrån att han ska helt enkelt inte infinna sig på plats eller att han ska gömma sig i en högtalarbil några kvarter bort för att dyka upp när manifestationen tar sin  början eller helt enkelt dyka upp först vid målet för marschen. Polisen har säkert fått order om att gripa Filip. Det blir för Filip att stå som åsnan mellan hötapparna av goda råd.  Men det verkar som Filip verkar ta det hela med ro.   Det går självfallet inte att få med alla möjliga optioner som kan ske. Men det är ju inte heller en omöjlighet att Filip själv den dagen blir bortforslad i polisens piketbussar – och kanske följt av ett fängelse straff. Men i det scenariot finner också Filip en möjlighet. Här kommer Nelson Mandela med i bilden. Utan hans många år på Robben Island hade han inte blivit den ledare som förde in Sydafrikas folk på vägen mot Frihet och Sanning.  Och skulle det värsta scenariot bli förhanden lördagen den 6:e mars och Filip blir häktad och dömd till fängelse, så kanske är det just den plattform som Filip Sjöstöm behöver för att få ännu mer uppmärksammat för att föra kampen för Frihet och Sanning vidare.  Men då måste det vara ett högsta polisbefäl i Stockholm som verkligen sympatiserar med oss för då hjälper hen till och skapar en martyr.  Är polisbefälen mer benägna att följa pandemilagens ordningsregler än att försvara grundlagens viktiga principer, så kan man förmoda olika insatser från polisens sida som gör att man försöker störa ut manifestationen utan allt för mycket uppmärksamhet. Några martyrer vill ju inte de se.

Filip och hans vänner ser istället till att öva sig i att bemöta ordningsmakten så kärleksfullt som möjligt för de ser ju Polisen som ett viktigt verktyg för att upprätthålla ett samhälle där huvuduppgift är att skydda medborgarna från kriminalitet.

Här kanske vi har höjt upp Filip Sjöström väl högt på piedestalen, men vem vet. Han är ändå en ung man som går i täten med sitt mod. Han bär också på andra viktiga politiska idéer såsom att han verkligen brinner för de viktiga hälsofrågorna. Här vill han exempelvis se att staten aktivt stödjer regelrätta hälsohem runt om i landet, där man med naturliga metoder kan befria sig från kroniska sjukdomar. Också inom utbildningssfären har Filip ambitioner. Han vill se att man i skolorna verkligen lär ut det som man behöver för livet.

Han för fram sitt budskap med sång                                                                           Han vill se att efter Coronan kommer inget att bli sig likt. Då gäller det att fånga möjligheterna till en förbättrad värld som öppnar sig.  På mötet blir det också en repetition av några sånger som skulle kunna delas under tusenmannamarschen. Filip som har vanan inne sedan han trakterat sin gitarr både i Stockholm och för tusenden i Köpenhamn förra hösten. Nu prövar man sig fram om det skall bli Afzelius “Sång till Friheten” Vreeswijks gamla “I natt jag drömde…” eller rentav den svenska Nationalsången “Du gamla, Du Fria … “. Eller blir det alla tre sångerna som ekar mellan husväggarna när man passerar Gamla Stan den 6:e mars. Och det vete tusan om Filip inte också skulle kunna ta upp och tonsätta de viktigaste delarna av Tage Danielssons litteraturskatt. Då skulle Sanna Ehdin kunna få ett ja på sin fråga ovan.

Avslutningsorden blir Filip Sjöströms egna: ”Jag tror så här. Jag ser att vi går in i en tid, i en teknokratisk värld, ett mörkt tråkigt scenario. Då gäller det för oss att gå tillbaka till naturen och där finna vår egen inre GODHET”.

Ingemar Ljungqvist