Homeopatin är en läkekonst som vi på AlmaNova undersökt på djupet och gjort flertalet artiklar samt en dokumentär om. För många ovetandes människor därute kan homeopati se ut som magik. Något mystiskt. Men det verkar så just för att man saknar kunskapen om hur den verkligen fungerar.

Om man skrapar lite på ytan och sätter sig in i homeopatins värld blir homeopati inte längre något mystiskt, utan den får en vetenskaplig och logisk förklaring. Men inom etablissemanget, som ofta representeras av professor Dan Larhammar (som är välkänd för att trolla med sina olika formuleringar om naturmedicin), väljer man att förkasta all evidens som homeopatin uppvisar. Varför just homeopatin attackeras mest av alla naturliga läkekonster, kanske beror på att det är den näst största läkekonsten i världen. WHO räknar med att antalet användare världen över ligger på runt 500 miljoner människor. Mer användare än så har bara den konventionella läkekonsten som behandlar med kemiska preparat.

Trots att det finns otaliga kända ansikten världen över som öppet stödjer homeopatin finns även mycket motstånd. AlmaNova har tidigare skrivit artiklar om Prins Charles som är Patron of Homeopathy av England, samt driver ett Wellness Center i Skottland som behandlar med homeopati. AlmaNova har även träffat världens främste homeopati Vithoulkas, samt den indiske ministern som är minister inom homeopati, ayurveda och yoga (Ayuush ministeriet).

Ett av många sätt motståndare mot homeopatin använder sig av för att klanka ner på homeopatin och svartmåla den är att censurera studier och sanningar kring den. Det är viktigt att uppdaga de många sätt motståndarna använder för att sedan bemöta dessa. Macchiavelli var en av dessa som pekade på vikten av att känna sin motståndare väl. Känner man till deras psykologi kan man hela tiden ligga steget före så att man kan avslöja deras agendor på ett tidigt stadium, innan den stora skadan skett.

AlmaNova har som enda svensk media nyligen upptäckt att Wikipedia är ett av de medel motståndare mot homeopatin användare för att mörka information. Vid en sökning vi gjorde på den världsberömde och geniförklarade filmregissören Stanley Kubrick framkom det att hans far, Jacques Leonard Kubrick, var en homeopatisk läkare som verkade under sekelskiftet och en bra bit in på 1900-talet i New York. Den informationen finns att läsa på Wikipedias engelska sida (som vi på redaktionen föredrar framför den svenska Wikipedia). När man sedan klickar in på den svenska sidan om Stanley Kubrick står det enbart att hans far var “läkare”. Här har något nättroll alltså medvetet tagit bort “homeopatisk läkare” som alltså är det korrekta. Frågan är varför?

Kan det enkla svaret på den frågan vara att vi svenskar är lite mer naiva än andra? I andra länder granskas Wikipedia mer ofta och bland fler människor och därmed kan man ha mer kontroll över att informationen där är korrekt. Är det möjligtvis så att det finns en liten klick människor i Sverige som tack vare den stora massan av svenskars okunskap och naiva tro att människor är goda, enkelt kan censurera information för att forma den världsbild de vill ha och som vi andra ska anpassa oss efter?

Vilket svaret än är så tycker vi på AlmaNova att sanningen måste upp till ytan. Och om någon därute har möjlighet att ändra den information som svenska Wikipediasidan negligerat så bör det korrigeras (se utdrag från Wikipedia nedan)!

Vill du veta mer om homeopati och andra naturliga vägar till hälsa? Bli prenumerant!