Erik Enby hyllar Ingemar

16
9896

Erik Enby hyllar i detta klipp Ingemar Ljungqvist, chefredaktör för papperstidningen AlmaNova, tidigare chefredaktör och grundare för 2000-Talets Vetenskap, som den person som hjälpt honom allra mest för att sprida hans upptäckter.

Ingemar Ljungqvist petades under hösten 2016 bort från sin över 20 år långa post som chefredaktör. Allt arbete han lagt ner i över 20 års tid för tidningen och 25 års tid för föreningen SARA ignorerades totalt av de andra styrelsemedlemmarna.

Inför Föreningens SARAs årsmöte i Göteborg den 25 mars uppmanar vi samtliga medlemmar i Föreningen SARA att delta och rösta för Ingemars fortsatta medverkan i den förening och den tidning som han skapade. Erik Enby talar för Ingemar – gör detsamma genom att låta din röst höras!

Klippet är en del av dokumentärfilmen “Cancer och mikrober” med Bla Erik Enby. I filmen – medverkar även den amerikanska läkaren och författaren Alan Cantwell, indiske cancerläkaren Ramesh Chouhan och bulgariska medicinska doktor och forskaren Nadya Markova.

DELA
Föregående artikelInflammation – folksjukdomarnas gemensamma nämnare – del1
Nästa artikelColloidal silver: The Silver bible
Anna Böhlmark (född 1981) från Sollerön utanför Mora är journalist. Hon har en master i kommunikationsvetenskap från Florens Universitet och har bott 14 år i Italien. Anna talar flytande italienska, engelska och spanska och talar även kinesiska och franska. Anna har arbetat 15 år som utlandskorrespondent. Dessutom filmar och producerar hon dokumentärfilmer, nu senast filmen om kolloidalt silver som ligger på AlmaNova.

16 KOMMENTARER

 1. Hej! Läste precis senaste 2000-talets vetenskap nr 1 2017. Tidningen har blivit sämre med lite bitter ton och inte den positiva ton som var tidigare. För långa textartiklar som jag tyvärr hoppar över, så inte så bra för mig som läsare att Ingemar tvingats sluta. Men längtar nu istället efter nästa intressanta nr av Alma Nova som har betydligt bättre ton och innehåll.

  • Tack för dina uppmuntrande ord Peter! Många har reagerat på liknande vis som dig! De har följt 2000-Talets Vetenskap även via facebook och reagerat på deras aggressiva uttryck. Jag tror många läsare efter hand kommer läsa genom raderna. Vi på AlmaNova går vidare i samma positiva anda som den tidigare 2000-Talets (två av redaktionens journalister finns nu på AlmaNova), anammar nya moderna kanaler för att nå ut mera och satsar även mycket på filmer. Snart kommer ju filmen med Erik Enby och de första 500 prenumeranterna får filmen gratis. Vi kommer erbjuda filmen till ett specialpris för de andra medlemmarna. Bara tiden kommer avgöra vilken tidning som kommer få behålla sina läsare!

  • Håller helt med Peter Nilsson att tidningen 2000tv har försämrats enormt. Att såga allt och alla inom vård och landsting jäms med fotknölarna leder inte till en ökad förståelse inom området hälso-frihet och blir dessutom väldigt tråkig deprimerande läsning. Gillar att läsa Alma Novas tidning som har en positiv framtoning med väl underbyggd information och en snygg lättläst layout.

   • Tack för dina ord Helena! Det verkar vara väldigt många som ser en enorm försämring i 2000-Talets Vetenskap. Detta är inget vi kan göra något åt, såvida inte Ingemar Ljunqgvist blir återvald som chefredaktör på årsmötet den 25 mars i Göteborg. Om tillräckligt många läsare ställer upp och gör sina röster hörda där så finns det fortsatt hopp för tidningen. Vi på AlmaNova fortsätter såklart i positiv anda och tror på en integrerande vård!

 2. Jag upplever artiklarna alldeles för långa och svårlästa i 2000-talets vetenskap nummer 1. Jag saknar den tydlighet som fanns tidigare och som gjorde tidningen så intressant och lättläst. Jag anser att så mycket som hälften av texterna innehåller onödig information och kan tas bort. Kortare och tydligare meningar och stycken med mer luft emellan skulle bidra till en bättre läsharmoni. Dessutom är tonen subjektiv och dömande. Det är bättre att hålla en saklig och neutral ton och överlåta till läsaren att värdera. Nåja, dessa mina åsikter behöver förstås förmedlas till dem det berör och det ska jag faktisk göra.

  • Tack för din feedback Åsa! Vi uppskattar dina synpunkter. Som sagt är redaktionen för 2000-Talets Vetenskap förflyttad till AlmaNova så om du vill läsa texter som strävar efter den harmoni du önskar, så välj AlmaNova! Mycket bra att du påpekar för 2000-Talets vetenskap dina synpunkter. Efter allt är det ingen utbildad journalist som arbetar i deras redaktion utan de är lekmän.

   • Jag tror att de har tagit bort min kommentar i facebookgruppen 2000-Talets vetenskap. Jag hittar den inte längre i alla fall. De har väl tröttnat på mig och mina åsikter. Det är så motsägelsefullt att människor som granskar andra, inte själva tål att bli granskade.

    • Deras agerande förvånar oss inte Åsa. De kallar sig för en “demokrati” men agerar som en korrupt diktatur.
     När exempelvis vi införde en ny layout för 2000-Talets Vetenskap i september, var det inte de 5000 prenumeranterna som fick uttrycka sin åsikt om den. Istället var det de 5 styrelsemedlemmarna som bestämde att layouten inte höll måttet.

 3. Jag tog mitt beslut redan från början att inte prenumerera alls på 2000-talets Vetenskap, såvida dom nuvarande sittande inte ber Ingemar om ursäkt för allt skit och förtal dom utsatt honom för, samt att han åter få sitta som chefredaktör för den tidningen!
  Fick tillskickat från “dom” en tunn intetsägande tidning med deprimerande innehåll och dömande ordalag samt en fortsatt välkomsthälsning som prenumerant. Detta gav mig tillfälle att lufta min åsikt om det korrupta beteendet och uppviglande falska påståenden som tvingade Ingemar att lämna sin post. Fick aldrig något svar tillbaka, vilket jag iofs inte hade förväntat mig i heller.
  Så i detta läge är jag fullt nöjd med Alma Nova som jag började prenumerera på i början av dec -16 och ser fram emot fler av dessa mycket intressanta och välskrivna nr.
  Önskar er alla på Alma Novas redaktion lycka till i fortsättningen! 🙂

  • Hej Yvonne, vi håller med dig! En ursäkt är verkligen på sin plats! Man kan inte ta ett livsverk från något på det viset de i styrelsen gjort, och dessutom med gott samvete låtsas som om inget hänt. Som om de inte räckte, smutskastar de Ingemar och påstår att AlmaNova är ett plagiat. Det verkar inte finnas någon gräns för hur omänskligt människor agerar när det gäller att vinna egna intressen.

 4. “Nya” 2000tv första nummer förefaller mig lite väl enkelspårigt. För akut sjukvård är fortfarande våra vårdcentraler och sjukhus ett första alternativ. Eller hur? Så har vi “vaccin-eländet”! Medicin bolagens girighet har ställt till kaos i något som en gång fungera bra. För trots allt är polio i stort sett utrotad tillsammans med diverse andra sjukdomar. Men nu hetsas det tydligen fram vacciner för att tjäna pengar och inte för att tjäna människorna. Lite mer objektivitet och positivitet vore önskvärt i tidskriften 2000tv.

  • Tack Nils för din kommentar! Vi skulle önska alla som hade kommentarer på den nya 2000-Talets Vetenskap vände sig direkt till redaktionen för tidningen eller ännu hellre – dyker upp på årsmötet i Göteborg den 25 mars för att göra sin röst hörd personligen!
   Vi på AlmaNova försöker jobba framåt i positiv anda. Vi strävar även efter objektivitet då vi tror på en integrativ vård.

 5. AlmaNova läser jag mer än gärna i fortsättningen.
  Håller dessutom med de ovan stående kommentarerna om 2000-talet.

  Med er Tre vid “pennan” på AlmaNova kommer ni att ta säkra er plats för Sanningen
  och jag uppmanar er därför att lämna det förflutna i glömska där den hör hemma!

  • Tack Pelle! Vi har definitivt gått vidare med AlmaNova som är vår stora satsning för framtiden.
   Då AlmaNova inte bara gör en tidning fylld med spännande material om hälsa utan även satsar mycket på
   multimedia och filmer via vår hemsida, tror vi och hoppas vi att nå ut till en större publik.

LÄMNA ETT SVAR