Boken Cancer och Mikrober

6
25264

“Den här boken skrev vi i mitten av 90-talet men den blev av olika anledningar liggande.
När vi nu i 2018, drygt tjugo år senare, dammar av den visar den sig, tyvärr, fortfarande vara lika aktuell.

Lena Forsberg och Ingemar Ljungqvist, författare till boken “Cancer och Mikrober”

Den handlar om Lena som insjuknade i bröstcancer och började leta sig fram mot ett tillfrisknande, om hur hon vi sin dåvarande man Ingemar får kontakt med läkaren Erik Enby. Den handlar också om att Ingemar och Erik startade en tidning, och om allt annat som har hänt under den här tiden.

Lena har alltså överlevt sin diagnos med tjugosju år. Ingemar beskriver Erik Enbys metod för diagnos och behandling. Vi undersöker också vad som har hänt i attityden till cancer och i forskningen fram till idag och förstås uttrycker vi vår förhoppning om stora förändringar.”

Utdrag ur boken “Cancer och Mikrober” av Lena Forsberg och Ingemar Ljungqvist. Lena Forsberg medverkar även i filmen “Cancer och Mikrober” där hon berättar om hennes tillfrisknande från cancer med hjälp av den svenske cancerläkaren Erik Enby.

Filmen “Cancer och Mikrober” med samma namn som boken som totalt är på cirka 52 minuter går att beställa på DVD (via kontakt).
Den del som bara finns tillgänglig på DVD innehåller flera inslag med Tullio Simoncini och mer lite tyngre vetenskapligt stoff. En kortare version av filmen (33 minuter) finns gratis att se på AlmaNova här.

 

Bokens ordinarie pris inklusive porto är 230 kronor

För inbetalning välj ett av följande alternativ:

AlmaNova Media AB 

Swisch: 123 646 68 90

Plusgiro: 94 37 48 – 4                               

Bankgiro: 596 – 0406

6 KOMMENTARER

 1. […] AlmaNova är den enda svenska tidskriften som publicerat en bok om Enbys behandling. Boken ”Cancer och Mikrober” är en självupplevd berättelse skriven av fd cancersjuka patienten Lena Forsberg, som kallar Enby för ”min goda jätte”. AlmaNova har även släppt en dokumentär ”Cancer och Mikrober” som skildrar Enbys behandling.                Läs om boken här: https://almanova.eu/boken-cancer-och-mikrober-lanseras/ […]

 2. Jag skulle gärna vilja köpa boken Cancer och Mikrober.
  Den ska skickas till

  Mareike Claussen
  Rinn 215
  68592 Torsby

  Ska jag swisha?
  Tacksam för svar. Mvh Mareike Claussen

LÄMNA ETT SVAR