Vandana Shiva

2
3981

Vandana Shiva, Indiens mest välkände miljöaktivist, menar att de miljöhot som hotar världen idag kan undvikas. Men hur?

Hon menar på att vi blivit itutade att tro på lögner ända sedan kolonialtiden som gjort att människor vänt sig mot varandra. Att vi skulle bo på ett jordklot som saknade kraft till förändring.

Vandana menar på att de katastrofscenarier som mänskligheten står inför är möjliga att undvika. Att vi har andra möjligheter. Det är dessa möjligheter som Vandana sprider genom de frön och budskap hon sprider världen över.

AlmaNova träffade Vandana i hennes hemstad i Indien. Läs hela artikeln här:

2 KOMMENTARER

  1. Nu gick det inte att läsa artikeln men jag har läst en del och kikat på youtube så jag har hygglig bild av denna människan, Vandana Shiva. Skulle vilja påstå att hon är en av de viktigare personerna just nu, som artikulerar det som är oundvikligt viktigt för oss alla. Önskar att hennes tankar får fotfäste i sverige, kanske det redan är så men mig ovetandes, skulle vilja vara del av att förmedla hennes insikter, men var? helt klart måste det finnas många människor i sverige som känner lika, men var finns träffpunten? eller är det dags att skapa sådan?
    Hälsningar och tack för uppmärksammhet på Vandan Shiva.

    • Tack för dina viktiga insikter Peter! Även vi på AlmaNova skulle önska att Vandana Shivas budskap skulle nå ut till långt fler i Sverige. Vi har dragit vårt strå till stacken genom att åka till Indien och träffat henne på plats. Vi besökte även hennes farm där hon arbetar för att konservera utrotningshotade frösorter. Hon gör ett oerhört viktigt jobb för att skydda och stötta de fattiga bönderna i Indien, som riskerar att förlora allt pga GMO och amerikanska bolags försök att patentera fröerna. Du får gärna sprida vår information vidare till andra. Vi tror på att skapa gräsrotsrörelser. Men för att sprida information och kunskap måste man även samla in den först. Ett sätt är att skaffa en prenumeration på AlmaNova. I år har vi en viktig artikel med Vandana Shiva som heter “Fjärilseffekten”. Har du en prenumeration på AlmaNova? /Mvh Redaktionen

LÄMNA ETT SVAR