Det krävs mod att följa sitt hjärta

då det oftast inte är den mest självklara vägen. David har det modet. Han fann sin plats i Omberg där han odlar och driver en liten Eko-gårdsbutik. David tog inte den enklaste vägen då han valde att satsa på gamla kulturväxter med intressant historia bakom sig.

En av grödorna som David såg som intressant var industrihampa. Industrihampa har odlats i Sverige sen medeltiden, men förbjöds på 1970-talet, då den klassificerades som narkotika. Men sedan år 2003 finns det ett sextiotal hampasorter som är godkända. Dessa innehåller max 0,2 % THC (den rusgivande substansen). Ska man bli “hög” på industrihampa får man rulla en cigarett stor som en telefonstolpe.

Att sprida kunskap är viktigt och i ämnet hampa är kunskapen bland människor noll. I hampabonden David ser jag en dörröppnare till framtiden, vars mål är att skapa en hållbar värld. En värld där människor lever i symbios med naturen som ger oss det vi behöver i form av ren, naturlig mat, kläder, medicin. Och mycket mer.

Sammanfattning av artikeln. Läs hela artikeln samt skaffa bilagan Holy Holy (på temat hampaodling, cbd, medicinsk cannabis) genom att bli prenumerant på AlmaNova.