Fortsättning från artikeln: Marika Pagan: Kvantflöden räddade mig

Läkningen kompletteras med Instant Transformation

På plats i Sätra Brunn träffar jag Marika. Hon är ung och blond med ett ungdomligt ansikte. Men hon ser nedslagen ut. Även om läkningens utveckling varit oerhört positiv, har sorgen kommit över henne. Hennes förflutna har kommit ifatt henne som en brutal tsunami. Till råga på allt har hunden Prada diagnosticerats med magcancer. Marika, som redan har brottats med livets konstanta utmaningar sedan barndomen, ser inte längre några ljuspunkter i livet. Nu ligger hoppet hos Mikael Säflund och hans Instant Transformation. Vi träffas alla i samma rum där ett möte sker. Ett möte på djupet.

Det är ingen, inte ens den främsta svenske experten på trauman som lyckats hjälpa mig, säger Marika snyftande. Och då har jag väl bara stängt in det, låst in det för att överleva.

Tårarna rinner nedför Marikas kinder, medan Mikael lyssnar uppmärksamt och medkännande.
– Det är så mycket så jag vet inte ens var man ska börja någonstans. Nämn en katastrof så har jag varit med om den!
– Varför tror du att du varit med om så mycket jobbiga saker? frågar Mikael.
– Jag vet inte. Naturkatastrof, våldtäkt, mordförsök, bilolycka med 50 % överlevnadschans, skilsmässa, min familj som lämnat mig och nu dör alla mina djur tydligen..
Det knackar på dörren. Sven Lindblom, föreståndare för Naturapoteket i Sätra Brunn kommer in.
Marika går fram till honom, gråtandes. Kramar om honom.
– Tack Sven, älskade Sven! Jag älskar dig! Du är världens bästa!

Mellan snyftningarna får Marika fram orden. De är tunga men öppenhjärtiga. Hon är inte rädd för att berätta sanningen.
Nej jag vet helt enkelt inte varför jag utsatts för dessa svåra prövningar.
Mikael tar till orda.
– Om man tänker på livet som en resa, kan man fråga sig själv. När jag kom ner på jorden, vad bestämde jag mig för då? Vad var min livsväg? Vem var jag innan jag fick mitt namn? Vilka utmaningar valde jag för att växa? Vad var min mission på jorden? Min längtan?
Marika har snabba svar:
– Jag har alltid brunnit för djuren. Det har alltid varit min längtan. Jag har aldrig velat skaffa barn.
– Har du känt att du fått utlopp för allt du längtat efter? Allt du ville?
– Nja.. jag har en viss speciell kontakt med djuren. Men nu har min hund Prada cancer i hela magen och vi ska låta avlida henne på söndag och jag faller handlöst tillbaka in i sorgen.

Mikael fortsätter ställa frågor som går in på djupet.
– Hur gammal var du när du upplevde första sorgen, första smärtan i ditt liv?
– Det var nog när mina föräldrar skiljde sig när jag var fem år. Efter det flyttade vi till ett hus utanför Gävle, jag mamma och mina två systrar och så vår arga boxer Heidi. Mamma var väldigt mörkrädd. Innan vi skulle sova så skulle huset gås igenom. Varje kväll brukade hon gå ner i källaren med ett basebollträ och med Heidi hack i häl. Så på det viset var det nog lite otrygghet.
Mikael nickar medkännande medan Marika fortsätter:
– Mamma flyttade oss sedan plötsligt till Borlänge där vi inte hade kontakt med någon. Det var som att komma till ett annat land. Jag tyckte folk talade ett annat språk.
Mikael börjar förklara vad Instant Transformation baserar sig på.
– När jag jobbar med kvantfysik så brukar jag tänka på hur man växer upp som barn. Då kan man se hur vi har som en biologisk hårddisk. Istället för att minnen lagras i huvudet så lagras de på vår biologiska hårddisk. Man kan se det som dataspråk, med ettor och nollor. När vi är med om saker i livet tar vi okritiskt in miljön: mamma och pappa osv. Vi behöver inte ens veta om de är osams, men vi känner ändå av det. All information tas in. När vi sedan är äldre än sju år blir denna hårddisk vårt undermedvetna. Alla våra övertygelser som ligger i vårt undermedvetna styr oss till 98 %. Våra förväntningar på livet styrs av dessa övertygelser. Det finns ingen människa som går fri i det här. Så därför frågar jag dig vad du är övertygad om i livet.

Marika har slutat snyfta och sitter nu och lyssnar uppmärksamt medan Mikael kommer med en insiktsfull analys.
– Om du har en mamma som går ner i källaren med ett basebollträ, vad förväntar hon sig av livet? Vad ska hända? Katastrofer? Man kan bli överfallen. En arg hund som behövs som försvar. Allt det här går in i det lilla barnet, som är du, och i dina syskon. Så dina övertygelser som ligger i det operativsystem som du sedan har med dig när du går ut i livet speglar din mammas övertygelser. Att du blir övergiven av din pappa, att mamma är rädd osv – det är även du bärare av. Du vibrerar det när du senare går ut i livet. Även om du utvecklar en härlig personlighet vibrerar du ändå detta i något som vi kallar för fältet. Vi lever i ett interaktivt universum. Så allt det som du förväntar dig av livet, det du vibrerar, är det som du också möter. Så vi är skapare och medskapare.
Du kanske själv inte är medveten om det, men ditt förflutna och dina övertygelser vibrerar katastrof.

Marika låter orden smälta in i henne. Hon har förstått Mikaels förklaring och nickar instämmande.
– Jag är alltid beredd att överleva och jag är alltid beredd att gå till attack. Jag är alltid beredd att gå in i fight.
– Precis! Och det har inte med här och nu att göra. Det har med då att göra. Så egentligen är det ditt förflutna som styr varje sekund av ditt liv nu och din framtid. Kan du se det?
– Ja, jag vet att det är så. Jag lever mitt liv så.
– Skulle du vilja förändra det här?
– Ja. Samtidigt känner jag att jag nog är världens bästa människa att ha med sig om man går in i en katastrof. För jag reder upp katastrofen hela tiden. Jag är alltid den starkaste människan. Jag plockar upp allt och alla och får aldrig själv vara offret.

Mikael fortsätter pedagogiskt resan in i Marikas innersta undermedvetna.
– Så om vi nu ser allt det som du har på din hårddisk som information så kan vi medvetande-göra den informationen. För att plocka upp information tittar vi alltid bakåt. Om vi nu leker med tanken att tid inte finns, så kan vi gå tillbaka till det ögonblicket då du skapade de här mönstren i ditt liv och tillintetgöra dem. Är du villig att leka en lek nu med mig? Vill du vara med och färdas på en tidslinje?


– Då kör vi!, Marika är helt med på noterna.
Marika och Mikael ställer sig upp. Mikael och följer en imaginär tidslinje som tillhör henne. Han följer linjen med handen och får upp information om Marika på linjen, information som har med händelser att göra och som på olika sätt skapat Marikas nuvarande livstillstånd.
– Övertygelsen kollapsar vågen som blir din verklighet. Inom kvantfysiken är allt en våg av potential tills vi bestämmer oss för något – då blir den en partikel, en verklighet. Ett beslut blir alltså en strukturerad information som sedan ligger i ditt undermedvetna och skapar den verklighet du förväntar dig att se. Det är den strukturen vi nu ska kollapsa.
Vid vissa åldrar stannar han till. Här känner Mikael något (från fältet). De ska leta upp den ålder där Marika sådde det första fröet till hennes övertygelser om katastrofer.

Här kommer det upp relevant information. Nu är vi vid fem års ålder. Det kommer upp det som du sa om din pappa: en jättesorg! En bedrövad sorg. Den grundövertygelse som skapades här är: ”ingen går att lita på”. Försök se den lilla flickan som var du innan hon fattade beslutet att ingen går att lita på! Titta henne rakt i ögonen och tänk: vad skulle du ge henne för resurser och styrkor så att du ska kunna ta dig igenom allt det här som sedan väntar dig i livet? Vad ger du dig själv?

Marika tänker en stund innan hon får upp intuitionen om vad som hon hade behövt tidigare i livet.
– Kurage, förmågan att kunna säga ifrån, människor omkring mig, trygghet, kärlek, glädje och moderskärlek, vuxnas trygghet, syskonens kärlek, mod…

Så går Mikael och Marika tillbaka till platsen där de började. Mikael säger:
– Allt det underbara som du vill skicka till dig själv kommer nu! Det är bara att ta emot! Du fylls nu av en känsla av styrka, beredskap, att du vågar ta för dig.
Mikael fortsätter förklara så att Marika enklare ska förstå:
– För att förklara närmare vad jag nu ska göra använder jag mig av en metafor. Om vi säger att den information som ligger på din hårddisk är bitar av lego. Av lego kan du bygga en bil. Wow! Plötsligt får bitarna en mening, en struktur. Raserar du nu bilen, så är den ingenting längre. Vi kan göra samma sak. Vi kan omstrukturera den information som sitter på din hårddisk.

Mikael och Marika fortsätter vandra genom rummet. De kommer in i olika åldrar och genom en metod som Mikael kallar triangulering omstruktureras mönster efter mönster, övertygelse efter övertygelse. Samtidigt ber Mikael Marika att komma ihåg en ytterligare sak.
– Jag skulle vilja att du har i kikaren ditt underbaraste liv. Det som får ditt hjärta att sjunga. Tänk på vad som gör dig som mest lycklig! Om du går till den energin så finns den hela tiden med som en insats, så när vi raserar den gamla informationen blir den inte tom utan det rasar ner en helt ny information i dess ställe.
De går vidare längs tidslinjen.
– Oj vid 12-13 år händer det grejer!
– Ja, min mamma var tillsammans med en man som var alkoholist. Han misshandlade mig verbalt i fyra års tid. Varje kväll hotade han mig med sin älgstudsare. Han skulle skjuta huvudet av mig och döda min hund.
Snyftningarna kommer tillbaka. Marika torkar tårarna med en papperslapp. Mikael håller om Marika med ena armen.

När tidslinjefärden är över säger Mikael:
– Där står nu en glad kavat tjej som älskar livet. Med de nya resurserna du har – föreställ dig nu att du tar dig fram genom livet och se skillnaden. Vilken skillnad blir det då? Ser du det?
– Ja. Marika nickar. Något är förändrat i hennes ansiktsuttryck.
– Det du ser nu är ny information på din hårddisk. Som kommer bli ditt undermedvetna och få dig att vibrera något helt nytt. Nu skapar du nya minnen, säger Mikael milt men med övertygelse i rösten. Han fortsätter:
– När du nu drömmer om ditt underbaraste liv och drömmer om saker du älskar att göra; du är frisk, du är stark, du är med dina djur – kan du se det livet? Ditt liv kommer från och med nu få en helt ny vibration. Du kommer interagera med universum på ett helt nytt sätt. Nu kan du leva det liv du alltid drömt om, utan hinder. Därför att du skapar detta livet, just nu idag!
– Allt ditt tvivel sitter i ditt mind. Men om du går till hjärtat så går du till visionen och passionen.

Marika nickar medhållande.
– Jag har ju genomgått allting. Jag är klar! säger Marika och strålar upp. Ett leende sprids på hennes läppar. Det där tunga, nedstämdheten och sorgen, är som bortblåst. En lättnad sprider sig i rummet.
– Ja du är klar! Du är så pass mogen nu att det bara är att kliva ut! Cut the crap! Du har allt nu!
– Jag känner mig lätt i kroppen. Jag känner att jag inte behöver ta upp något av det gamla längre. Alls! Det är färdig ältat, säger Marika, med en lätthet som hade varit otänkbar då hon först klev in i rummet.
– Ja det som har hänt har varit dina gåvor för att få den styrka som du har nu idag. Det som har varit kommer bli din guldgruva! Från och med nu kan du bara ösa från din skatt!
Från och med idag ska jag finna min styrka från mitt förflutna, bestämmer sig Marika. Jag känner mig fri! Jag känner mig helt fri! Marika strålar som en sol. Ett äkta leende letar sig fram i ansiktet. Sorgen i ögonen har förbytts av glädje och värme.
– Du är ängeln i ditt liv! Du är helt fantastisk! Du har all styrka. Tänk vad mycket du varit med om! Och ändå står du här idag! Du finns här och du vänder på det nu. Din vibration är helt annorlunda och du kommer manifestera helt nya saker i livet. Så när du vibrerar det du nu längtar efter i ditt liv då ska du få se vad som händer! Var det svårt?

Av Anna Böhlmark

mer info på www.instanttransformation.se

Fotnot. Fem månader efter behandling fortsätter Marika att må lika bra som hon mådde efter sessionen med Mikael. ”Jag har aldrig mått så här bra i hela mitt liv” berättar hon för mig.

Efter effektiv och intensiv kvantflödesbehandling och den nya glädje Marika känner i livet lever fortfarande även hunden Prada och mår prima. Lika lycklig som hennes matte går de dagligen på promenad och besöker Marikas häst ….

Marika skriver i ett email den 14:e februari (alla hjärtans dag) till mig: “Jag mår toppen idag. Jag tänker att vad Prada har som hund som ingen människa besitter är att hundar lever i nuet. De tänker ej på igår eller imorgon. Prada hanterar sin läkning genom att leva i nuet. Jag lär mig av henne och försöker anamma samma syn. Att leva i nuet efter bästa förmåga. Inte en cell i min kropp tvivlar på att Prada har läkt sig själv via den kvantflödes information jag med kärlek gett henne fri tillgång till. Prada är nu inne på sin 5:e månad eft dödsdom från Strömsholm. Kan Prada kämpa så för att få leva, då ska jag ej vara sämre”.