Professor i Medvetenhet

2
3520

Maribel är professorn som brinner för att var och en ska vara en kugge i hjulet för förvandling så att vi tillsammans kan skapa en ny transformerad och balanserad värld.

AlmaNova möter Maribel Berreto, den brasilianska professorn som deltar på världskonferenser världen över för att lyfta ämnet medvetenhet, och som pushar för att ämnet ska skrivas in på alla brasilianska skolors skolscheman.

Hittills har 1836 studenter utexaminerats från staden Salvador de Bahias               universitet med medvetenhet som huvudämne. Enligt Maribel skapar det en helt ny typ av människor – som är fridfulla och balanserade.

Läs hela artikeln här:

DELA
Föregående artikel2019 års PISA-rapport
Nästa artikelDörröppnerskan Marie Bergman
Anna Böhlmark (född 1981) från Sollerön utanför Mora är journalist. Hon har en master i kommunikationsvetenskap från Florens Universitet och har bott 14 år i Italien. Anna talar flytande italienska, engelska och spanska och talar även kinesiska och franska. Anna har arbetat 15 år som utlandskorrespondent. Dessutom filmar och producerar hon dokumentärfilmer, nu senast filmen om kolloidalt silver som ligger på AlmaNova.

2 KOMMENTARER

  1. Så intressant och så sant Tack för att jag får bekräftat det jag levt efter i massor av år medan andra tyckt att jag svamlar

  2. Medvetenhet om vår egen kropp, vår egna rörelse och vårt förhållande till vår omvärld utvecklas med hjälp av vår känsel – vår förmåga att känna in är beroende av en god balans i nervsystemet och en god balans i nervsystemet är, i sin ur, beroende av en god balans, så kallad eubios, i vår tarmflora.
    En god balans i vår tarmflora är beroende av att vår biologiska moder bär på en god balans i sin tarmflora – de senaste 60-80 åren har balansen i våra tarmfloror påverkats negativt av industriellt tillverkad/processad kost inklusive bekämpningsmedel, antibiotika/penicillin och andra mediciner, stress mm.
    Idag lider allt för många individer, ffa i våra industriländer, av obalans i tarmfloran, så kallad dysbios, vilket bl.a. påverkar medvetenheten om oss själva, vår egna rörelse och förhållandet till vår omvärld mer eller mindre negativt, beroende av grad av obalans …

LÄMNA ETT SVAR