De senaste månaderna har massmedia och myndigheter uppehållit sig kring två lösningar för att stoppa coronavirusets frammarsch: ansiktsmasker och handtvätt. Både myndigheter, sjukvård och media verkar helt ha negligerat vårt kropps allra viktigaste sätt för att tackla sjukdomar som Covid19: immunförsvaret!

Nu kommer dock ljusglimtar. Överläkaren Johan Styrud vid Danderyds sjukhus går nu ut (via Aftonbladet) med rekommendationen att göra andningsövningar för att stärka lungorna. Andning är något som verkligen annars förbises inom den svenska sjukvården.

På AlmaNova har vi tidigare publicerat en artikel (i papperstidningen) om Sveriges främste andningsexpert – Anders Olsson. I en ny och enormt välskriven artikel redogör Anders själv för hur andningen kan skydda oss från viruset och de samband som finns kring andning, immunförsvar och patogener.

Det finns en rad saker var och en av oss kan göra hemifrån för att träna upp vår andning. Här listar Anders sina fem viktigaste andningstips på vad du kan göra för att skydda och stärka dig:

Anders Olsson är Sveriges främsta andningsexpert och hans kunskap blir extra värdefull i tider av coronavirus

  1. Andas genom näsan
  2. Humma
  3. Andningsträna med Relaxator
  4. Andas dig igenom dina rädslor
  5. Gör övningar för att skapa öppna och välfungerande luftvägar

 

Läs hela Anders artikel, få mer tips och lär dig andningsövningar gratis via denna länk: