Vad du bör veta om Coronaviruset

14
39919

Coronaviruset har härjat sedan december månad då de första fallen upptäcktes i Kina. Men nu, efter cirka tre månader, har den slagit till rejält i resten av världen – men bara i vissa delar av kontinenten. Hur kommer det sig att vissa länder drabbas hårdare än andra trots att vissa länder (som Sverige) har låg befolkningsmängd och vissa en stor och tät befolkningsmängd (exempelvis Indien)?

Varför drabbas vissa länder hårt medan andra knappt märkt av virusets framfart?

AlmaNova har gjort en djup analys kring denna frågeställning och bundit ihop de punkter som visar på samband mellan världens mest drabbade länder.

 

Dessa fakta vet vi om Coronaviruset:

 • Det är luftburet och sprids via små droppar i luften. Viruset överlever inte i temperaturer över 26 grader utan vaporiseras då. Det förklarar varför i princip enbart Hubei provinsen i Kina drabbades så hårt (70 000 fall) och inte södra Kina. Det förklarar även varför viruset inte spridits nämnvärt till varmare länder söder om Kina exempelvis Indien (av 1,4 miljarder människor – bara 74 rapporterade fall), Indonesien, Sydamerika och Afrika.
 • De länder som drabbats hårdast ligger alla på en linje längs samma breddgrad om man tittar på världskartan: dessa länder har en liknande klimatzon. Linjen av de mest drabbade länder sträcker sig från Sydkorea, Kina, Iran, Italien, Frankrike, Spanien och USA.
 • En liknelse kan göras med HIV viruset som frodas i temperaturer på mindre än 4 grader celsius, men i rumstemperaturer klarar inte viruset att överleva. Däremot vet alla att HIV viruset kan leva och frodas i kroppsvätskor.
 • I Italien har majoriteten av smittade drabbat EN enda region – Lombardiet. Bara i provinserna Brescia/Bergamo har 781 människor dött (den 23mars – trots att Lombardiet har den i särklass bästa sjukvården i landet). Södra Italien har väldigt få smittade. Södra delen av Italien har i snitt flera grader varmare temperatur än norra Italien. Lombardiet är känt för att ha ett fuktigt klimat, speciellt under vintermånaderna. Det var även känt att flera svenskar som drabbades befann sig i norra Italien på en skidort. Där är det både kallt och många anstränger sina lungor vid skidåkning.
 • I regionen Brescia/Bergamo (781 avlidna samt 5 255 smittade) som är det i särklass mest drabbade området skedde mellan december 2019 och februari 2020 en massvaccinering mot hjärnhinneinflammation på 40 000 individer där sjukvården erbjöd gratis vacciner.
kartan visar de mest drabbade områdena. Källa: WHO 13 mars 2020
Det mest drabbade området är Bergamo och Brescia med 781 döda den 23 mars. I samma provinser genomförde man bara för någon månad sedan en omfattande massvaccineringskampanj.

Uppkomsten av viruset har möjliggjorts på grund av världsbefolkningens allt mer degraderade immunförsvar. Många är de belastningar som dagens moderna människa lever under – stress, antibiotikakurer, miljögifter, vacciner, näringsfattig mat osv. På grund av dessa har vi inte samma motståndskraft mot yttre hot, virus och mikrober som människor utsatts för i alla tider. Genom mutationer blir virusen allt mer motståndskraftiga. Om vi däremot utsatts för virus, mikrober och andra hot och vi hade levt i en naturlig miljö så hade vårt immunförsvar mycket enklare kunnat utveckla antikroppar mot dessa hot.

BEKRÄFTADE FALL 13/3 2020 KÄLLA: WHO

Kina: 81 000 fall

Sydkorea: 8000 fall

Iran: 9000 fall

Italien: 12 500 fall

Frankrike: 2300 fall

Spanien: 2200 fall

USA: 1000 fall

Sverige: 450 fall

Indien: 74 fall

Ryssland: 20 fall

antalet döda av Coronavirus. Källa: WHO

Finns det en koppling mellan de mest vaccinerade länderna och Coronaviruset?

 • Ryssland som är ett land på 145 miljoner invånare, grannland med Kina och dessutom på samma breddgrad som övriga mest drabbade länder har knappt drabbats av Coronaviruset. Trots att temperaturen är gynnsam för viruset. Enbart 20 fall är rapporterade. Vad man finner i Ryssland är att ryssarna är extremt kritiska mot vaccineringar (se karta).
Andel av befolkningar som är vaccinkritiska. Källa: WHO
 • Italien som är Europas i särklass mest drabbade folk, är även ett av Europas mest vaccinerade folk. I juni 2017 infördes ett nationellt massvaccineringsprogram på befolkningen, med framförallt tvångsvaccinering på barn.
 • Vad som styrker teorin om att en starkt vaccinerad befolkning är mindre motståndskraftig är när man drar en parallell mellan Kina och Italien. Under 2017 utbröt en stor vaccinationsskandal i Kina som kallas för Changsheng. Tusentals kineser var upprörda över de biverkningar som följde vacciner som framställts av Changchun Changsheng Biotechnology (samma företag anmäldes även ett år senare för att ha producerat frystorkat rabiesvaccin samt för falsifierade rapporter) och Wuhan Institute of Biological Products. Myndigheterna – den kinesiska motsvarigheten till Läkemedelsverket – kunde i efterhand konstatera att vaccinets standard var under kraven på säkerhet. Det företag som producerade flest vacciner (400 000 doser) var företaget DPT Vaccines, ett företag som ligger i Wuhan. Som alla vet är Wuhan epicentret för Coronavirusets utbrott.

Vacciner bidrar till att bryta ner kroppens naturliga immunsystem. Det ger fritt inträde för olika inkräktare att ta sig in i kroppens celler och ta över – ex Coronaviruset.

Antalet drabbade i Italien den 16 mars uppdelat på olika regioner

Varför drabbades världen just nu av detta virus?

 • Under vinter och tidig vår är tillgången på färsk frukt och grönsaker låg. I länder med kalla klimat är man beroende av import av grönsaker som är tungt besprutade och aldrig färska. De kan ha legat i kylrum i flera veckor innan man intar frukten/grönsaken. Avsaknaden av färsk, lokalproducerad mat (som matchar dina gener) gör att människor inte har det starka immunförsvar man hade haft om man istället hade stor tillgång på närodlade näringsrika grönsaker och frukter.
 • Dessutom är avsaknaden av solljus under dessa mörka månader en ytterligare faktor som bidrar till lågt immunförsvar. Avsaknad av både Vitamin C och Vitamin D som fås naturligt från solen under varma månader, bidrar till ett försvagat immunförsvar.
 • Virus sprids bäst under vintermånaderna/tidig vår. Faktum är att vinterinfluensan varje år slår till vid denna tid runt norra halvklotet. Anledningen till detta fenomen är att virus har ett skyddande hölje runt sig som kallas lipider som består av fett, oljor, vax och kolesterol. Vid låga temperaturer solidifieras detta hölje och blir till en gel. Vid högre temperatur (över 21 grader) börjar höljet smälta. Vid temperaturer på 40 grader blir höljet till vatten. I varma klimat förlorar viruset därmed sin förmåga att förflytta sig från person till person. Det är när viruset kommer in i luftvägarna på en människa som detta hölje värms upp som möjliggör att viruset tar sig in i kroppscellerna.
källa: The Independent

Vad kan du göra för att förebygga Coronaviruset?

 • Man får inte en rinnande näsa av Coronaviruset. Har du det har du en vanlig förkylning. Coronaviruset ger upphov till torrhosta.
 • Om någon med Coronavirus nyser så kan viruset färdas max 3 meter. Dropparna faller sedan till marken. Om de faller på en metallyta kan de överleva upp till 12 timmar. Därför ska man tvätta händerna om man tagit på metallytor.
 • Att dricka vatten var 15:e minut är gynnsamt eftersom man kan ha andats in viruset men om man dricker vatten så sköljer man ner viruset i magen och det förintas där tack vare våra magsyror.
 • Se AlmaNovas 12 goda råd för hur du själv kan förebygga Coronaviruset på naturlig väg

Läs den fullständiga artikeln genom att bli prenumerant:

Källor: https://www.bsnews.it/2020/01/18/meningite-vaccinate-34mila-persone-tra-brescia-e-bergamo/?refresh_ce

https://www.nih.gov/news-events/nih-research-matters/flu-virus-fortified-colder-weather

https://bmcpublichealth.biomedcentral.com/articles/10.1186/s12889-019-7945-0

Flu Vaccine Increases Coronavirus Risk 36% Says Military Study

🔴🔴🔴 CORONAVIRUS, il conto dei morti bresciani sale a 781 (+69)

14 KOMMENTARER

  • Vi har ännu inga säkra fakta på hur Coronaviruset fungerar och artar sig. Men om vi drar en parallell med HIV viruset så vet man att HIV viruset älskar kalla temperaturer, under 4 grader. Viruset klarar knappt att överleva i rumstemperatur utan dör väldigt snabbt i luften. Men som alla vet lever och frodas HIV viruset inne i människokroppens vätskor. Se mer om detta eller läs otaliga vetenskapligt studier på internet: https://www.verywellhealth.com/how-long-can-hiv-live-outside-of-the-body-48891

 1. Hej,
  Vore bra med förklaring till påståendet att viruset inte överlever i temperaturer över 26 grader C. Mig veterligt finns det inga människor med så låg kroppstemperatur så viruset borde försvinn snabbt i människokroppen i så fall!

  • Vi har ännu inga säkra fakta på hur Coronaviruset fungerar och artar sig. Men om vi drar en parallell med HIV viruset så vet man att HIV viruset älskar kalla temperaturer, under 4 grader. Viruset klarar knappt att överleva i rumstemperatur utan dör väldigt snabbt i luften. Men som alla vet lever och frodas HIV viruset inne i människokroppens vätskor. Se mer om detta eller läs otaliga vetenskapligt studier på internet: https://www.verywellhealth.com/how-long-can-hiv-live-outside-of-the-body-48891

 2. Det borde vara lätt att jämföra vilka som fått vaccinet för hjärnhinneinflammation med vilka som dog i Corona. Hade de som dog fått vaccinet?

  • Hej Ann-Christine, tack för tipset! Ja självklart är det praktiskt möjligt men det tar extremt mycket tid att genomföra en sådan undersökning. I nuläget har vi inte den tiden. Men vi kommer hålla utkik om någon annan journalist kommer göra en sådan undersökning! Med vänlig hälsning
   AlmaNova

 3. Hej,
  Tack för en intressant läsning. Ja det finns all anledning ta till sig och fundera över troliga orsaker och därmed få kunskaper om hur gå tillväga för att skydda sig själv och de sina.
  Undrar om du har några tankar kring det som nyligen presenterades av Lars Bern på Swebbtv gällande samband mellan vilka som dör till följd av Covid-19 resp. inte. Sambandet mellan de äldre som äter medicin, statiner, mot höga kolesterolvärden och avlider. Som bra är äter jag själv inga mediciner
  Ser fram mot dina kommentarer
  Bästa hälsningar
  Lasse 75

  • @Lars Holm
   Det material som Lars Bern byggde sin föreläsning på är en rapport från kinesiska läkare gjorda Wenzhou, som ska publiceras i Lancet. Den rapporten är sannolikt helt riktig. Då är den också alarmerande samtidigt som den är logisk , då ju kolesterol är den basmolekyl som både vitamin D och östrogen bildas utifrån.
   Det som är skrämmande att bra mycket fler än halv miljon svenska åldringar äter statiner, dvs kolesterolsänkande medel, trots att den bästa forskningen visar att ett högt kolesterolvärde ger ett högt överlevnadsvärde. Denna artiekl kommer förmodligen att tystas i MSM – eller förlöjligas, så det är viktigt att vi andra delar den informationen

   • Tack Ingemar,
    Det är av största vikt att relevant information som finns att tillgå når ut till så många medmänniskor som möjligt. Sådan information som är viktig, speciellt när den berör oss alla. Dessvärre så undanhåller våra stora media samt även våra politiker sådan information och kunskaper som inte passar in deras egna budskap, ja till och med tillåter man sig att inte bara förneka utan ibland även förringa och till med ljuga om det skulle passa bättre in i deras agenda eller för att skydda något eller någon.
    Jag kan tänka mig att när det gäller förskrivning av statiner som sjukvården med flera står bakom så kommer man att fortsätta hävda dess nödvändighet.
    Min önskan just i detta är att det kommer bli en så stor fråga och debatt om ämnet så att många människor får kännedom om att det kan vara till nackdel att “knapra piller” mot “höga” kolesterolvärden.

LÄMNA ETT SVAR