I december 2020 lanserade världsberömde musikern Eric Clapton tillsammans med Van Morrison anti-lockdown sången “Stand and Deliver”. Två månader senare tog Clapton den första av två doser AstraZenecavaccin.

“Jag tog den första dosen AZ och fick direkt svåra biverkningar som höll i sig i 10 dagar. Till slut återhämtade jag mig och jag fick reda på att jag skulle vänta 12 veckor fram till nästa dos”.

Men bara sex veckor senare skulle Eric Clapton ta nästa dos.
“Då jag tog den andra dosen var jag lite mer påläst om farorna med vaccinet. Men det hjälpte ändå inte. Reaktionen på vaccinet blev en katastrof. Mina händer och fötter växlade mellan att frysa, skälva av värme eller att domna bort helt. Jag kunde knappt använda varken händer eller fötter i två veckors tid och trodde aldrig jag skulle kunna spela igen”.

I efterhand har Clapton insett att han aldrig borde ha tagit vaccinet då han lider av nervsmärta. “Men propagandan menade på att vaccinet var säkert för alla”.

I en annan sång kalladWhere have all the rebels gone” ställer både Van Morrison och Eric Clapton, två verkliga musikaliska legendarer den viktiga frågan. Var tog alla passiva rebeller vägen? Gömmer de sig bakom sin dataskärm? Var är glöden, själen?

“Jag har varit en rebell i hela mitt liv, emot tyranner och arroganta auktoriteter. Det är dessa vi har att kämpa emot nu. Men jag längtar efter gemenskap, medkänsla och kärlek. Om vi har dessa kommer vi en dag segra”.

Av Anna Böhlmark

Källa: https://www.rollingstone.com/music/music-news/eric-clapton-disastrous-vaccine-propaganda-1170264/?fbclid=IwAR0kYKuT6xtc-Tg6IMnDzYQYcIIXDrVJJ_qkmYMDjl0RIBwvVYwjfp9lwAU

Läs mer artiklar av denna kaliber genom att bli prenumerant på AlmaNova: