HIV/aidsepidemins ursprung – en expertkommentar: Kronologin är den springande punkten

3
28347

Mot slutet av förra århundradet blev vi belägrade av ett av de största gisslen i mänsklighetens historia: Aids, ett sjukdomskomplex vars ursprung fortfarande är höljt i dunkel. Uppkomsten av denna mystiska sjukdom gav upphov till ett enormt intresse i de medicinska och vetenskapliga kretsarna.

Detta fick lärare och forskare att klänga omkring i det spindelnät av litteratur som berörde det plötsliga uppdykandet av det nya och förödande HIV-viruset. Flera års försök av omsorgsfull granskning av den medicinska och vetenskapliga litteraturen har misslyckats med att ge en nöjaktig förklaring till ursprunget av detta dödliga virus och specifikt därför att dess ursprung, dess spridning och speciellt dess grymhet helt enkelt inte passar in i de naturliga mönster med vilka andra epidemier utgående från naturliga mikrober utbreder sig.

Då viruset avviker från naturliga mönster är det nödvändigt att ställa sig ett antal frågor. Var HIV framtaget med vetenskapligt stöd? Är därmed Aids en människofabricerad sjukdom? Dessa frågor ställde jag redan för tio år sedan vid en internationell aidskonferens i Sverige.

Kronologin viktig

Dessa frågeställningar har rotat sig såväl i mig som hos forskare och hundratals miljoner människor runtom i världen. Alltsedan våren 1979 då de första aidsfallen rapporterades hos homosexuella män på Manhattan, New York i USA.

Vi måste vara noggranna med kronologin när det gäller att bestämma ursprunget till HIV, så att det hamnar där det startade. Då hamnar vi i USA. Aidsfallen uppträder bara ett kort tag efter det man påbörjat ett experiment med hepatit-B vaccin under ledning av Wolf Szmuness vid New York Citys Blodcentrum.

Hepatit-B vaccinförsöket följdes upp med rekrytering av tusentals frivilliga från gay-samhället. Försöket utfördes mellan åren 1978–1981. Det är viktigt att lägga märke till att alla frivilliga homosexuella som tilläts delta i experimenten var vid god hälsa, ingen av dem led av hepatit före injektionerna av experimentvaccinet.

Frånvaron av en tidigare sjukdomsperiod med hepatit var en förutsättning för att få delta i försöket. De stolta forskarna hoppade av glädje när de noterade att de nått ett vaccinationsvar med antikroppar mot hepatit-B på succénivån 96 procent, vilket också klart bevisade att de homosexuella som deltog i försöket knappast lidit av en tidigare immun-nedsättning.

På sommaren 1979 började de första fallen av fullt utvecklad Aids dyka upp i New York bland tidigare helt friska individer som noggrant hade blivit undersökta inför deras deltagande i hepatit-B vaccinförsöken.

Man bör också komma ihåg att före 1978 så fanns det inte ett enda sparat blodprov som innehöll HIV. Det torde stå utom allt tvivel att aidsepidemin började i USA medan Afrika noterade det första aidsfallet 1982 och blev bekräftat 1983.

Vi måste vara noggranna med kronologin när det gäller att bestämma ursprunget till HIV…

Apteorin uppstår

När man förstod att ett av de mest djävulska laboratorieexperimentet hade gått helt överstyr, antingen genom olyckshändelse eller med avsikt (troligtvis det senare) så började de västerländska forskarna bygga upp teorier om att detta tidigare okända virus som selektivt angriper människans immunsystem uppstod hos gröna markattor eller schimpanser i Centralafrikas djungler.

Det verkar som att man alltid är beredd att baktala Afrika som kontinent med dess mänskliga invånare och döma som skyldig för varje mänsklig tragedi på vår planet. Apostlarna till denna rasistiska teori om HIVs ursprung fabricerade en saga om att viruset bytte värdart helt plötsligt, tog sig in i den afrikanska befolkningen och att sedan detta äventyrliga virus for till New York för att infektera de homosexuella männen på Manhattan.

Denna befängda teori utvecklades sedan till att när viruset väl fått forfäste hos de promiskuösa homosexuella männen i New York, så spred sig viruset som en löpeld till blödarsjuka, intravenösa drogmissbrukare och bland allmänheten. Aldrig tidigare i mitt liv har jag sett en sådan dåraktig teori.

Vi har alltså ett äventyrligt virus som plötsligt hoppar iväg från markattor och schimpanser, av en händelse hamnar i New York där det specifikt målsöker homosexuella som är det valda målet. Den mest hårresande erfarenheten var att se hur västerländska media manipulerade och gav spridning åt det största vetenskapliga bedrägeri världen någonsin skådat.

Genom att förvandla apteorin till en helig skrift, inbillandes hela världen att tro att Afrika var epidemins vagga.

Ännu mer otillfredsställande var att notera med vilken inställsamhet medicine doktorer och officiella aidsarbetare accepterade och såg till att media repeterade denna rasistiska propaganda om och om igen tills det blev till ett evangelium.

Många frågor kvarstår obesvarade

Precis som andra runt om i världen, är jag djupt bekymrad av att en rad frågor lämnats obesvarade. De viktigaste är frågorna om huruvida HIV var framställt artificiellt, huruvida sjukdomen aids var framtagen av människan, och hur det anklagade ap/schimpansviruset kunde ha bytt värdart, funnit sin väg från Centralafrika till Manhattan, New York där det specifikt slog mot gay-samhället.

Jag är således djupt bekymrad över tre frågeställningar: Fanns det en koppling mellan hepatit-B programmet bland homosexuella på Manhattan hösten 1978 och uppdykandet av världens första aidsfall våren 1979?

Fanns det en koppling mellan smittkoppsvaccinationsprogrammet och förekomsten av det stora antalet HIV-fall just i de områden i centrala Afrika där de mest intensiva smittkoppsvaccineringarna ägde rum?

Slutligen, hur kunde Aids ha haft sitt ursprung i Afrika när den kontinenten fick sina första sjukdomsfall flera år efter sjukdomssyndromet blev uppenbart i USA?

Ade Ojeniyi

Professor i Internationell Hälsa, Köpenhamn

DELA
Föregående artikelDan Larhammar förkastar evidens – Karin Meyer avfärdar kärnfråga om homeopati
Nästa artikelElis Sandberg och THX-Kliniken i Aneby
Anna Böhlmark (född 1981) från Sollerön utanför Mora är journalist. Hon har en master i kommunikationsvetenskap från Florens Universitet och har bott 14 år i Italien. Anna talar flytande italienska, engelska och spanska och talar även kinesiska och franska. Anna har arbetat 15 år som utlandskorrespondent. Dessutom filmar och producerar hon dokumentärfilmer, nu senast filmen om kolloidalt silver som ligger på AlmaNova.

3 KOMMENTARER

 1. HIV och AIDS Existerar inte!
  Jag rekommenderar följande länk som är på ryska och som går alldeles utmärkt att översätta med översättningsverktyg.

  http://zakonvremeni.ru/component/content/article/9-5—/27779-spid–mistifikacziya-mirovogo-masshtaba.html

  Här ett utdrag ur artikel med Google översättning:

  Förteckning över faktorer som orsakar falska positiva testresultat för HIV-antikroppar (enligt “kontinuum” av tidningen). I listan över 62 poäng, vi också presentera den mest begripliga för människor som inte har medicinsk utbildning.

  1. Friska individer som ett resultat av dunkla korsreaktioner.

  2. Graviditet (särskilt för kvinnor som föder många gånger).

  3. blodtransfusion, särskilt upprepade blodtransfusioner.

  4. Övre luftvägsinfektion (förkylning, akuta luftvägsinfektioner).

  5. Influensa.

  6. Nyligen har en virusinfektion eller virusvaccinering.

  7. Vaccination mot influensa.

  8. Vaccination mot hepatit B.

  9. Vaccination mot stelkramp.

  10. Hepatit.

  11. Primär biliär cirros.

  12. tuberkulos.

  13. Herpes.

  14. hemofili.

  15. Alkoholhaltiga hepatit (alkoholhaltiga leversjukdom).

  16. Malaria.

  17. Reumatoid artrit.

  18. Systemisk lupus erythematosus.

  19. sjukdom i bindväv.

  20. maligna tumörer.

  21. Multipel skleros.

  22. Nedsatt njurfunktion.

  23. Organ transplantationer.

  24. Ett falskt-positivt svar på andra prov, inklusive prov RPR (snabbt plasma-reagens) för syfilis.

  25. analt sex.

  Följande bok är värt att läsa:
  Inventing the AIDS Virus
  Duesberg, Dr. Peter (Foreword By Kary Mullis)
  Published by Regnery Publishing, Inc., Washington, DC, U.S.A., 1996
  ISBN 10: 0895264706 / ISBN 13: 9780895264701

 2. I gruppen fight sickness finns mer länkar om virus / bakterier och deras ursprung. Tex antrax , spanska sjukan och mycoplasma. Finns massor av intressanta vittnesmål o dokument. Att de skulle uppkommit naturligt ser jag som otänkbart.

 3. Enligt Edward Hooper inträffade de första fallen i slutet av 1950-talet i Kongo som en oavsiktlig följd av experiment med poliovaccin på serum från levande apor.
  http://www.aidsorigins.com/origins-aids-pandemic
  Tystnaden (i vida kretsar) kan bero på att det finns en inofficiell konsensus riktad mot Afrika.
  Och som därför föredrar en mindre trovärdig teori om ursprung från aporna som ni känner till.
  Hooper citerar många tidigare forskare som lade fram hypotesen innan han intresserade sig.

LÄMNA ETT SVAR