Det är enklast att samla tankarna efter en god natts sömn emellan.

Dagen efter den stora manifestationen i Stockholm fick jag i lugn och ro träffa de två arrangörerna för årets Första Maj manifestation, Max Winter och Filip Sjöström.

Så här sa Max Winter den 2:a maj:  “Jag har en vision om Enighet”. Och han lånar gärna några tänkvärda rader från USA:s tredje president Thomas Jefferson. “När regeringen fruktar folket då kan vi ha en demokrati – men när folket fruktar regeringen, då har vi en tyranni”

Filip är den som blickar framåt: ”Första Maj i år var en stor dag och de som deltog kommer verkligen att minnas någonting. Jag kommer att fortsätta att skapa förutsättningar för att alla ska kunna vara fria. Jag arbetar vidare med att genomföra nästa stora manifestation för Frihet och Sanning den sjätte juni”.

Vi som var med, vi minns 

Vi kan verkligen understryka orden att minnas. Det var många som var där första gången och fick uppleva den glädje och kärlek som utspelades under marschen från Norra Bantorget till Vasaparken och inte minst på plats, där hjärtan och röda ballonger stod för kärlekens färger. Dagen efter träffade jag också flera personer – de som är extra känsliga – och som rest till Stockholm för att träffa likasinnade. För dem kanske dagen hade den allra största betydelsen. De hade under Coronaåret 2020 och speciellt nu i år intuitivt känt att någonting verkligen var fel. Inte minst att flera också hade problem inom familjen och med den egna vänkretsen. Den som hade mer eller mindre mobbat dem för att få dem att ta vacciner.

I manifestationen hade de känt sig hemma. I den skrämselpropaganda som tutats i oss från maktens flerfaldiga megafoner krävs det mycket för att stå emot rädslan och mobbningen från den omgivande skocken. Första Maj var det annorlunda. Där kunde man känna den genuina samhörigheten och få bekräfat att man inte var ensam.

Journalisten
Själv hade jag bestämt mig för att kvart i två inta journalistens roll på den historiska platsen: Norra Bantorget. Att vara den observerande åskådaren – men också medmänniskan som vill stå för en dialog mellan de som makten sänt till plats för att uppfylla pandemilagens intentioner, dvs polisen och de som var det brokiga folket och som gick med i det tusenhövdade tåget. Före start blev det alltså lite snack med poliserna i de mer än tio piketbilar stora styrkan med bortemot fyra poliser i varje. Jag kollade att de var på gott humör, så att inte rädslan styrde deras handlingar – och att de förutom att de kände till pandemilagen också visste att det fanns en grundlag – som i flera avseenden står i motsatsställning. Flera poliser hade varit med tidigare, den 6:e mars och 20:e mars så de visste ju att bara de inte provocerade själva med pepparspray och annat så hade de inget att frukta från folket. Jag träffade en av cheferna, Susanne, och vi önskade oss själva lycka till. De lite mer garvade poliserna ser ju på demonstranterna som just det folk de är satta att värna.

Så det blev en balansgång för poliserna att å ena sidan lyda order dvs uppmana till att avbryta både demonstrationståg och tal och musik, och å andra sidan att allt gick städat till. Ja till och med i början av tåget stod några poliser på led för att skydda demonstrationståget.

Råttornas lek med katten
Hela manifestationen kännetecknades av råttornas (de tusendes) lek med katten (polisen). Genom list var det arrangörerna som undgick polisens gillrade bakhåll genom att helt sonika ta andra vägar fram mot slutmålet Vasaparken. Någon munsbit fick dock katten när man på smågatorna från Odenplan stängde av gatorna, så att svansen på demonstrationståget gick av och flera hundra frihetsdeltagare lite förvirrade om slutmålet bara försvann.

Nästintill självklart fick de då och då handplocka en och annan av deltagarna, och denna gången fastnade jag också i klorna och minuten efteråt i deras fordon. Privatskjuts någon kilometer bort till Valhallavägens slut, där jag släpptes. Jag visade självklart bevis på att jag var journalist och legitimerade detta med en medhavd AlmaNova. För mig personligen var det väl litet av en petitess, även om det var en nyttig erfarenhet. Men hur brukar man betrakta regimer som behandlar sitt lands journalister på ett sådant sätt? Och hur gör etablerade media som gråter krokodiltårar över sådana övergrepp på andra ställen i världen?

Självfallet begicks det några övergrepp av en del poliser, exempelvis hur de misshandlade journalisten Jesper Johansson, men det var undantagen i en tillställning som andades fred, frihet och sanning.

Den historiska aspekten: Lenin och Deutsche Bank
Norra Bantorget har verkligen varit en plats där historiens vindar svept fram. Hit samlades den första och kanske största Förstamaj-demonstrationen någonsin när man på mycket tidigt 1900-tal demonstrerade mot den nedsläckningspolitik som regeringen Hammarskjöld stod för – 50 000 deltagare den gången. Det var en avgörande händelse för att alltmer makt skulle förskjutas till Arbetarrörelsens sida – och för demokrati. Under Första Maj 2021 hade arbetarrörelsen blivit rädslans fångar och kunde inte genomskåda att det hela rörde sig om en plandemi.

I april-maj 1917 skedde en historisk händelse runt Bantorget. Den ryske revolutionären Vladimir Iljitj Uljanov, sedermera Lenin, hade övernattat hos sina kamrater i den svenska arbetarrörelsen i Vasastadens kvarter. Han var på hemresa från sin landsflykt i Schweiz för att på plats delta i denna ryska revolutionära rörelsen i S:t Petersburg. Lenin tillhörde också den Socialdemokratiska rörelsen som på den Andra Internationalen 1914 dyrt och heligt lovat varandra att om globalisterna i Europa skramlade till krig så skulle man uppmana att arbetarna skulle vägra ta till vapen mot varandra. Många svek det löftet.

Det var länge okänt för mig att de som bekostade Lenins hemresa var Deutsche Bank, liksom att samma bank också gav krediter för att finansiera trycksaker till de upproriska i Petersburg. Där tryckte man exempelvis tidningen Pravda, som betyder Sanning.

Hur stor påverkan Deutsche Banks krediter hade för den ryska revolutionen ska vi låta vara osagt, men så snart Lenins röda bolsjeviker vunnit revolutionen så avslutades kriget på östfronten. Tyskland slapp en fiende. Men Deutsche Bank har figurerat mer i världshistorien. Det var via Deutsche Bank som nazisterna i Tyskland kunde finansiera sina krigsansträngningar och utveckla kemi- och läkemedelsindustrin med centralort i Auschwitz. Men Deutsche Banks historia slutar inte där. De har tillsammans med en del läkemedelsindustrier också delfinansierat det stora biolaboratoriet i Wuhan. Det är när man följer pengarnas spår som man finner sambanden.

Coronan används som ursäkt för nerstängningar
Genom att följa utvecklingen visar det sig att alltfler människor, såsom läkare, advokater, ekonomer börjar inse att själva Coronaviruset används som ursäkt för att i skymundan genomföra total nedsläckning av stora delar av samhället. Med pandemilagen har man inskränkt demokratin; Genom att sätta sig i miljardskulder har man överlåtit mycket av besluten till bankernas styrelserum istället för de folkvalda församlingarna; Man har redan fördelat skattebetalarnas pengar över till vaccinindustrin; Och i skymundan har det monterats upp tusentals 5G-antenner runt om i världen.

Susanne Björkholm, med en bakgrund inom svensk militär, var en av talarna

Ljuset bland talarna 
Det fanns en liten spröd röst bland talarna i Vasaparken och det var Susanne Björklund. Men sprödheten i hennes röst bar helt fascinerande starkt fram det budskap hon hade. Hon redogjorde för sin tidigare arbetsuppgift där hon faktiskt kommit inpå livet, de analytiker och strateger som bakom kulisserna – kalla dem gärna den djupa statens företrädare – och hur hon då genomskådade dem både som människor och deras verkliga agenda. Då rör det sig om empatibefriade individer som med kall beräkning lägger fram strategin för hur man ska genomföra “The Great Reset”. Deras största fiende är just de ljusbärare, som Susann själv, och därför ingår det i deras strategi att oskadliggöra oss.

Önnerfors och MSB
De tidigare frihetsmarscherna har klart visat att den första metoden – att minimera och försöka tiga ihjäl sanningen och frihetens förkämpar inte är tillräckligt. Nästa steg är att klistra på frihetskämparna etiketter som foliehattar och konspirationsteoretiker. Här har man exempelvis fått draghjälp av “frimurareprofessorn” Andreas Önnerfors som via Bonniers nyhetsmedia fått breda ut sig om hur farligt det kan vara att söka sanningen bakom olika händelser, det vill säga om det överhuvudtaget förekommit en planering – en konspiration bakom. I april 2021 fick han också MSB:s uppdrag att göra jobbet åt dem. Det blev en studie på mer än 75 sidor med titeln: Konspirationsteorier och Covid-19: mekanismerna bakom en snabbväxande samhällsutmaning.

Har man tagit del av den studien så kan man gott säga att den helt går på tvärs med det vetenskapliga begreppet som vi ser det: Att vara nyfiken och samtidigt kritisk och försöka förklara olika fenomen i vår verklighet.

Enligt Önnerfors ska ett sådant sanningssökande istället ses som farligt och det har han väl rätt i. Sanningen är farlig för makten – när den ljuger. Jag ville testa Önnerfors lite mer så jag ringde sonika upp honom. Eftersom han var upptagen just då så sa han jag kunde återkomma klockan 14. Men se då hade han markerat ut mitt telefonnummer och klarade sig undan en dialog. Han var onåbar.

Cantwell i Aftonbladet
Redan samma dag hade Oisin Cantwell i Aftonbladet en krönika om Frihetsmanifestationen den Första maj: Tänk om knäppgökarna får rätt? Det är lätt att förstå att Cantwell var med och bevakade hela tåget och vi ser att hans rubrik kan innebära en öppning för ett nytt synsätt. För två veckor sedan hade han inte ens fått publicera en sådan rubrik i Schibsteds husorgan. Visst spred han vidare många myter, men han fick ställa frågan. Men för oss som bryter mot den viktigaste lagen i detta avseende, dvs Jantelagen, så bryr vi oss inte så mycket i etablissemangets skriverier. Däremot vill vi gärna hålla fram de som hela tiden sökt sanningen och dit hör AlmaNova.eu, vaken.se, education4future och allra mest folketsradio.se. Idag är det hundra gånger viktigare att vi visar vägen på de bra alternativen än att ondgöra oss över de som kommer med agendor. Det är ett brott mot Jantelagen. Hade inte den haft så stort inflytande hade pandemilagen varit en omöjlighet i Sverige.

Därmed blir det ännu mer tyngd i orden från Max Winter och Filip Sjöströms inledning. Visionen om Enighet och Kampen för att alla ska kunna känna sig Fria blir därmed ännu viktigare.

Ingemar Ljungqvist

Läs mer artiklar från våra journalister som är på plats där det händer genom att bli prenumerant:

Källa:

https://www.aftonbladet.se/nyheter/kolumnister/a/dlEogB/tank-om-knappgokarna-far-ratt