Covid-19 fanns i Italien redan sensommaren 2019

Covid-19 fanns i Italien redan sensommaren 2019

0
5125

En ny italiensk studie omkullkastar teorin att coronaviruset härstammar från en djurmarknad i Wuhan, Kina. Från det regionala forskningscentrat Istituto Tumori i Milano kan man nämligen konstatera att COVID-19 var en sjukdom som fanns redan innan pandemin blossade upp i Kina i december 2019.

Forskare vid Cancercentrat Istituto Tumori i Milano har informerat WHO om att man funnit flera deltagare i en cancerstudie vara immuna mot COVID-19 redan i slutet av sensommaren 2019. Upptäckten gjordes under ett pågående forskningsprojekt som gjordes i samarbete med både Milano och Sienas universitet och bestod av screening av lungcancer där man gjorde antikroppstester på tidigare blodprov.

Studien pågick mellan september 2019 och februari 2020. I 11,6 % av fallen (ur totalt 959 deltagarna i studien) kunde man konstatera en immunitet mot SARS-CoV-2. Bland de deltagare som kom från Lombardiet hade hela 53,2 % en immunitet mot coronaviruset. Det första fallet av antikroppar härstammade från den 3:e september 2019. Utifrån 959 deltagare hade 111 antikroppar mot SARS-CoV-2 viruset.

Marco Votta, chefen för cancercentrat Istituto Tumori säger “Studiens mål var att verifiera med vetenskapliga metoder om viruset cirkulerade redan innan december 2019, enligt hypoteser från auktoritativa källor“.

“Vi hade länge frågat oss hur det kom sig att många som kom i kontakt med viruset ändå inte visade upp några symtom på sjukdom” kommenterar Maria Pia Abbracchio, vid Milanos universitet. ”Den här studien visar på att många människor kan försvara sig mot SARS-CoV2 tack vare att man redan varit i kontakt med viruset innan pandemin blossade upp, vilket möjliggjort för dessa att ha en positiv reaktion på viruset”.

Professor Emanuele Montomoli vid Universitetet i Siena säger: “Nästa steg blir att bekräfta detta resultat genom att göra om studien på ett ännu större antal människor och som omfattar hela landet”.

Bland de som deltagit i cancerstudien och som kom från Lombardiet hade hela 53,2 % en immunitet mot coronaviruset. Det är samma region som haft flera omfattande massvaccineringar av sin befolkning. Det är även där som närmare 16 000 personer dött i COVID-19. En enorm siffra om man jämför med de andra italienska regionerna.

Redan i mars 2020 kunde Alma Nova avslöja sambandet mellan vacciner och coronaviruset och den enormt stora andel av coronadrabbade i just regionen Lombardiet. I samma region hade man mellan december 2019 och februari 2020 massvaccinerat 40 000 människor.

I dokumentären Plandemic nämner den amerikanska forskaren Judy Mikovitz att det under 2019 gjordes italienska massvaccineringar som innehöll coronavirus. Kan det vara så att det var via dessa som deltagarna i studien blivit immuna mot COVID-19?

Av Anna Böhlmark, Chefredaktör på Alma Nova

Läs mer om Judy Mikovitz och oberoende forskning kring Coronapandemin genom att bli prenumerant på AlmaNova:

Källor:

https://www.istitutotumori.mi.it/pagina-articolo/-/asset_publisher/QdaLDEjXASJj/content/covid-19-studio-su-cittadini-asintomatici-rivela-anticorpi-del-virus-sars-cov-2-nel-periodo-pre-pandemico-in-italia

Svensk tidskrift “Sjukhusläkaren”

Se AlmaNovas artikel “Vad du bör veta om coronaviruset”

Källa: Dokumentären med forskaren Judy Mikovitz Plandemic

INGA KOMMENTARER

LÄMNA ETT SVAR

%d bloggers like this: