Epigenitik vänder upp och ner på tidigare sanningar

5
12747

av Karl Arfors

Epigenetiken kommer att medföra att många tidigare sanningar ställs på huvudet. I motsats vad man förr trott, går det att påverka våra gener och DNA genom vad vi äter, hur vi tänker och vad vi känner. Förmågan att hantera stress är en annan påtaglig hälsofaktor.

Läkemedelsindustrin har bl.a sålt in statiner för att minska kolesterolet, vilket är totalt fel. Kolesterol behövs bl.a i hjärnan och för att reparera kroppen. (lyssna gärna på kolesterol på Karl Arfors hemsida: Verkligheten bakom kolesterolvärdena).

En studie i Östergötland visar också på Q10:s och selens betydelse för hälsan. Statiner blockerar även Q10 likaväl som kolesterol, vilket är skadligt för den perifera cirkulationen, och det medverkar till att skydda mitokondrierna (kroppens energispisar) – och hjärtat som arbetar hela tiden behöver allt Q10 man kan få fram för att skydda mitokondrie-metabolismen

Vi kan lägga till vad studien från Östergötland och Karolinska visade att på friska åldringar i 5-årsstudien (mellan 70 – 88 år) minskade mortaliteten med 55 % genom att ge 200 mg Q10 och 200ug Selen varje dag. Detta förbättrar hjärtats pumpförmåga och minskar alltså hjärtinsufficiensen – det trötta hjärtat.

Numbers needed to treat NNT, är ett nytt sätt att bedöma effekter av behandlingar. NNT för statiner och skydd för hjärtan måste man komma till över 320 behandlade för att rädda ett liv. Med denna behandling med Q10 och Selen var NNT så lågt som 15 för att rädda ett liv – alltså 20x bättre än statiner.

 

 

5 KOMMENTARER

 1. JA, epigenetiken är sannerligen ett mycket intressant område som det talas alldeles för litet om. Med tanke på dess ypperligt gynnsamma effekter ser jag fram emot flera artiklar rörande detta så oerhört intressanta område! Samtidigt kan det också vara relevant att lyfta frågor rörande hur vissa traumatiska tillstånd kan överföras från den ena generationen till kommande via dessa “kanaler”. Att medvetandegöra hur vi fungerar känslomässigt, kan alltså vara en väsentlig del i en läkeprocess.

  • Jag håller med dig Ingrid att det vore intressant att lyfta frågor rörande vår själsliga påverkan på kroppen, även när
   det gäller under flera generationer. Allt hänger ihop.
   Vi satsar på att få in fler artiklar om epigenetiken. Vår mycket flitige expert Karl Arfors kommer snart inkomma
   med fler expertuttalanden och goda råd!

   • Anna, visst är det så att allt hänger ihop! – Om vi nu som kultur skulle leva i den förvissningen – då skulle vi med stor sannolikhet inte heller “lida” av så många depressioner och annan ohälsa. Så många av oss lever exempelvis via konsumtionen – och då utifrån det yttre och in. Istället för att vi lever inifrån och ut, och därmed vårdar vår inre kärna, vår själ. – Det som är så intressant med epigenetiken, det är att den ställer det mesta “upp och ner” – av gamla mekanistiska och reducerande sammanhang – som “maskinmodellen”. – Den dag då vi förhoppningsvis kommer att se allting som “levande och i samklang med allting annat” – då kommer garanterat mycket att förändras på planeten jorden. Vändpunkten kommer garanterat inte förrän tillräckligt många gräsrötter har vaknat upp, och på så vis leder utvecklingen vidare… – så tror jag personligen! I allt detta växande har epigenetiken en stor värdefull vinst att förmedla.

 2. Ingrid,
  Titta på denna artikel om effekten av CoQ10 och selen på ett trött hjärta. Numbers needed to treat NNT är för Statinerna 320 för att rädda ett liv och för kombinationen CoQ10 är den otroligt låga 15 för att rädda ett liv alltså 20 x mer effektivt än statiner, vilket är ett riktigt skitpreparat som månglas ut av Big Pharma. Vi kan ju hoppas att felinformerade läkare snart lär sig – men den informationen får dom inte från läkemedelsindustrin

  • Karl, jag håller med dig! Det är en skrämmande situation som existerar med tanke på Big Pharma – och all medicin som öses över oss. Och är man relativt frisk, fast söker för någon mindre krämpa – så skall man absolut “ges ett recept”. Dylikt har jag själv varit med om, och risken är då att man “förlorar hälsan” om man börjar med att ta en massa receptbelagda medel. Som tur är får allt fler upp ögonen för hur illa ställt det är med läkemedelsindustrin! Än värre är det med dessa vaccinationer med så många konsekvenser. Personligen använder jag enbart det som är “naturligt” och inte kemiskt framställt, det vill säga örter och annat. Det är också skrämmande det som sker rörande den alternativa medicinen – och att det då finns krafter som “tar över och dömer ut” det som är bra, och det för att gå Big Pharmas ärenden. I Tyskland till exempel, där existerar dessa metoder sida vid sida, och berikar varandra. Det som den traditionella medicinen behöver lära sig av den alternativa, det är synen på människans egna unika läkekraft. Och där kommer absolut epigenetiken in. Karl, jag ser ivrigt fram emot att få höra mer om det du har att förmedla… hälsar Ingrid

LÄMNA ETT SVAR