Medicinsk utbildning verkar snarare blockera än stimulera logiskt tänkande

7
9302

… Det verkar så eftersom alla doktorer skriver ut statinpreparat för att sänka kolesterol.

Av Karl Arfors

Jag har nu använt mycket tid för att försöka förstå detta, eftersom jag vet att det är fel och nu har det dessutom kommit en bok som beskriver hur ”Low cholesterol leads to an Early Death” by David Evans.
Den presenterar evidens och fakta från 101 vetenskapliga uppsatser i de bästa medicinska tidskrifter, som New England Journal of Medicin, British Medical Journal, The Lancet, Circulation etc. och alla 101 uppsatserna visar att högre kolesterolvärden är bra för dig.

Det är fantastiskt att alla företag inom Big Pharma som säljer statin-preparat hävdar att man skall minska kolesterolet, när den medicinska litteraturen i uppsats efter uppsats visar att det är bättre att ha ett högt kolesterol och att man dessutom lever längre när man har ett högt kolesterol. Kolesterol är som Ni vet en livsnödvändig substans i våra cell-membran och särskilt i vår hjärna är höga kolesterolvärden livsviktigt för hjärnans funktion.
Detta är förmodligen en fantastisk konspiration och är ett avancerat lurendrejeri av Big Pharma.

Jag tycker att Ni skall lyssna på Ralf Sundbergs föredrag om Kolesterol för att bilda er en egen uppfattning om kolesterolets ofarlighet.

7 KOMMENTARER

 1. Biverkningarna i form av muskelvärk, muskelsönderfall, halvsidiga domningar och förlamningar drabbar ett stort antal och borde tala sitt tydliga språk.

   • Läste en artikel som diskutetade det. Troligen har de en antiinflammatorisk effekt. I sådana fall gynnar det personer med lågt LDL-kolesterol för de har små LDL. Alltså de som inte är utsatta för denna behandling. Tvärtomvärlden.
    Inflammation är problemet och det löser man inte på ett bra sätt med varken med statiner eller diklofenak utan bra kost.

 2. Höga blodfetter och att klestrolvärdet var lite högt jag diabetes äter ingen medicin mot det,då fick jag simvastin 20 mg att ta till natten jag mår inte bra kalla fötter har jag de är sov is kan man få det av denna medicin? Och han vill sätta in metforfin med fast jag inte har högt blodsocker tack på förhand brittmarie ingemansson

  • Hej BrittMarie, jag är journalist så besitter inte någon typ av expertkunskaper om biverkningar av mediciner. Ta kontakt med en läkare om du vill veta biverkningar av statiner. Eller ännu hellre – läkemedelsverket som har en egen avdelning för biverkningar av läkemedel!

 3. Har läst att om man äter statiner ska man även äta Q10.
  Jag kommer aldrig att lita på läkemedelsverket.Behöver
  som väl är inga läkemedel.Däremot tycker jag att det är
  synd om alla som råkar illa ut.
  Boktips: Dödliga mediciner organiserad brottslighet av
  Peter Göntche dansk professor.

LÄMNA ETT SVAR