Nya Pandemilagen: demonstrant fasttagen av polis

5
5471
Samuel Andreasson som blev fasttagen av polis, flankerad av Maneka Helleberg

Fredagen den 8 januari 2021 var en mörk dag i den svenska demokratins historia. 1921 hade kvinnorna i Sverige tillkämpat sig rösträtt till den svenska Riksdagen. Efter precis 99 år kan en viktig hörnpelare i den svenska demokratin ha raserats. Då införde den svenska Riksdagen en tillfällig pandemilag, som allvarligt går emot demokratins principer såsom de är införda i Grundlagen. Rätten till möten och yttrandefrihet  inskränks. I och för sig är pandemilagen begränsad till september 2021 – men med den snabba utvecklingen och det svaga motståndet hos det “sovande folket” så finns det hur som helst starka, onda krafter som vill permanenta den. Just när Riksdagen debatterade den nya lagen hölls en mycket fredlig demonstration utanför Riksdagen. Men här följde inte polisen grundlagen utan ingrep ändå och tog fast Samuel Andreasson (Nsumbu Mbenza) 37 år från Solna. Den videoupptagning som gjordes av Maneka Helleberg talar helt för sig själv.

Maneka Helleberg berättar själv i klippet på Mynttorget hur hon “kände sig spyfärdig” inför åsynen att fredliga människor som befann sig på offentlig plats kan arresteras utan att ha begått något brott eller på något vis agerat aggressivt.

Hon berättar: “Han frågade varför han inte fick stå utanför utgången där politikerna kom ut. Poliserna sa inte varför så han fortsatte att fråga och då ville de föra bort honom från platsen och då gjorde han passivt motstånd. Då blev de arga, ville få ner honom på marken men han försvarade sig och skrek vad har jag gjort? Då fängslade de honom. Vi stod där utanför allihop. Vi ropade att de kör över grundlagen och trummade. Han var den ende de förde bort”

Av Ingemar Ljungqvist

Läs mer granskande artiklar genom att bli prenumerant på AlmaNova:

5 KOMMENTARER

 1. Grundlagsbrott eller inte, så är det rätt tjatigt att höra nån, likt en galen papegoja, skrika exakt samma sak om och om igen.

 2. Oväsentligt om någon låter som en papegoja. Det som är viktigt är alla underbara människor som engagerar sig och åker till Stockholm, ger av sin tid, deltar i en fredlig demonstration, som grundar sig på helt korrekta väsentligheter, som t.ex. demokratins principer i grundlagstiftningen.

  Det kallar jag medmänsklig kärlek!

  Helt underbart! Ett stort varmt TACK alla ni som kunde göra en insats.
  Och en stor varm KRAM fylld av medmänsklig kärlek!

 3. Det hela verkar vara planerat av den lilla eliten i syfte att skapa konflikt. Jämför med USA. BLM och tumultet utanför kongressen. Konfliktskapande copycat-beteende. Sannolikt är detta en fullt medveten operation.

  Två av den lilla elitens lögner verkar vara inblandade här:

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2020/01/19/olika-former-av-logn-del-19-konfliktskapande-motsatsen-till-fred/

  https://vetenskapligapartiet.wordpress.com/2020/01/08/olika-former-av-logn-del-12-problem-reaktion-losning/

  Den lilla eliten har censurerat videon, sannolikt eftersom de kan, eftersom den var publicerad på en av de plattformar som eliten kontrollerar.

LÄMNA ETT SVAR