Så här hög dos D-vitamin ska du ta!

5
5758
I år kanske tomten bara våga komma i digital form – om han inte tar en sig en hög dos D-vitamin!

Vill man hålla sig frisk under den långa vintern ska man istället för julklappar i år önska sig en hel säck med D-vitamin! Samma gäller för tomten!

Finska myndigheterna rekommenderar medborgare som uppsöker sjukvården att ta stora doser D-vitamin för att förebygga Covid-19. Dessutom i stora doser.

Under normala förhållanden är den nationella rekommendationen för D-vitamintillskott för personer under 75 år från oktober till mars 10 mikrogram per dygn och för personer över 75 år 20 mikrogram per dygn året runt.

I år ska dessa riskgrupper, inklusive de med mörk hy, ta 20 mikrogram D-vitamin per dygn för att få ett fullgott skydd.

Är man dessutom överviktig, med ett viktindex på över 30, ska man ta hela 50 mikrogram D-vitamin per dag. I bland annat Storbritannien har studier visat på att minst 60 % av de insjuknade i COVID-19 hade minst en metabol sjukdom (mer om denna studie i en kommande artikel i AlmaNova nummer 1-2021).

I en nyligen publicerad undersökning rekommenderar de brittiska forskarna att man även i England tar i bruk rekommendationer som är större än de nuvarande doserna”, säger överläkaren och endokrinologen Camilla Schalin-Jäntti, i pressmeddelandet.

Motsvarande rekommendationer har också getts av den Europeiska myndigheten för livsmedelssäkerhet och den amerikanska expertorganisationen, American Institute of Medicine.

I Sverige fortsätter myndigheter att negligera de naturliga metoder som finns att stärka vårt immunsystem genom att Livsmedelsverket varnar om faran med att ta för hög dos D-vitamin. Här vill man istället begränsa vår rörelsefrihet ytterligare (en kommande ny lag är under görningen). Hur ska det då gå för tomten i år? Kanske även han behöver ta sig en rejäl dos D-vitamin då han faktiskt säkerligen är en aning överviktig?

 

Bli prenumerant på papperstidningen för att läsa mer:

Källa: https://www.hbl.fi/artikel/ny-rekommendation-d-vitamin-kan-ge-lindrigare-corona/?fbclid=IwAR06sO5PGWijuRFQvuyN-xWvb_iZ0mQHosBHUl_BCLpmWGNiSLjLFBbbpfc

DELA
Föregående artikelGoda nyheten ur Gates plan
Nästa artikelNy Manifestation i Stockholm
Anna Böhlmark (född 1981) från Sollerön utanför Mora är journalist. Hon har en master i kommunikationsvetenskap från Florens Universitet och har bott 14 år i Italien. Anna talar flytande italienska, engelska och spanska och talar även kinesiska och franska. Anna har arbetat 15 år som utlandskorrespondent. Dessutom filmar och producerar hon dokumentärfilmer, nu senast filmen om kolloidalt silver som ligger på AlmaNova.

5 KOMMENTARER

 1. Det stämmer med tomten, han har blivit lite rund om magen Björn Hammarskjöld har på sin blogg kostkunskap.nu aktuella vederhäftiga uppgifter om doserna. beroende på kroppsvikt. För egen del var jag idag fredag ute med tomteluva på och besökte Läkemedelsverket, Livsmedelsverket och Vetenskapsradion . Tre svenska bastioner som alla ställt sig på läkemedelsindustrins sida. De fick olika presentförslag ur min säck , såsom gurkmeja, kokosolja, bikarbonat, C-vitaminberikat hembränt snus och så förståss Ion-silver . Tillbaka fick jag 600 megabyte med ljud och bildfiler som jag inte klarar att hantera. Behöver en redigerare som kommer hit och sätter ihop rena dunderfilmerna. Ett rop på hjälp för samarbete med bra filmer. Elsemi Wadén- Werner gjorde ett toppenjobb bakom kamera och ratt . Samarbetar vi ännu fler så kommer sanningen fram enklare.

 2. Forskning från Danmark av Knut T. Flytliie har dagsdos 10 ug av D-vitamin. (Människan har fungerat på samma i vis i flera tusen år, vilken förändring i människokroppen har gjort att vi kan ta emot mer D-vitamin i dag?)
  . D-vitamin ökar upptaget av bly, särskilt om man saknar kalcium
  . Kalcium och D-vitamin i stora doser under längre tid rekommenderas ej. Det kan ge upphov till förkalkningar i alla vävnader (njurar, hjärta, lungor) och blodkärl och därigenom försämra elasticiteten och framkalla högt blodtryck och åderförkalkning.
  Man bör inte ta mer än 500 – 600 mg kalcium åt gången. -drick mycket vatten och fördela tabletterna över dagen.
  Boston Universitetet Michael F. Holick: Varning överdosera inte D-vitamin. Det är ganska giftigt. En giftig dagsdos på D-vitamin för vuxna kan vara så lite som 2000 IE, enligt experterna.

  • Det är därför man tar K2 till samt magnesium då behöver man inte oroa sig nämnvärt. A-vitamin spelar också in i synergierna..

  • Äter själv 10000ie om dagen. Gjort lång tid utan bekymmer. Man kan äta bra mycket mer än så innan det blir giftigt. 100.000ie om jag minns rätt. Håller min tilltro till Lars Bern och Björn Hammarskjöld.

 3. Det var längesen man läste att någon blivit D-vitamin förgiftad. Drack som liten grabb upp en flaska med AD-droppar som jag upplevde som god. Det hände inget på kort eller lång sikt. Det är några decennier sedan.

LÄMNA ETT SVAR